Srbija je imala Džokera pre 40 godina: Društvene mreže gore, neverovatna je sličnost između blokbastera i domaćeg filma (FOTO)

Film „Džoker“ jedan je od najpopularnijih filmova snimljenih u poslednjih nekoliko godina. Ono što je pre svega oduševilo fanove ovog filma jeste maestralna gluma glavnog glumca Hoakina Feniksa.

Međutim, i Srbija je pre skoro 40 godina imala sličnog lika – Nikolu Simića u „Tesnoj koži“ u ulozi Dimitrija Pantića.

Fanovi su na društvenim mrežama uporedili Džokera i Dimitrija Pantića iz Tesne kože, pa iako na prvu ovo zvuči smešno, ako pažljivo pogledate neke kadrove sličnost je veoma jasna!

Priča o napaćenom čoveku, neshvaćenom, sa problemima na poslu, kod kuće, a za sve to vreme potiskuje neverovatan bes, ali je takođe prisutna sličnost u kadrovima („uniforma“, razgovor sa šalterskim radnikom. Priča o majci u krevetu, izlivi „ludila“ kojim je okidač uvek ona „kap koja preliva čašu“).

Podsetimo, svetski blokbaster „Džoker“ prvo je ostvarenje R-rated (zabranjeno za mlađe ispod 17 godina) filmova koji je zaradio milijardu dolara na bioskopskim blagajnama i tako ušao na listu top 10 najprofitabilnijih u istoriji.

Izvor: stil.kurir.rs