Srbe u Crnoj Gori čekaju nova NEPRIJATNA IZNENAĐENJA, zaboleće vas glava kada vidite šta je sve POSKUPELO!

Odmor u Crnoj Gori ovog leta košta kao tri odmora u Grčkoj! Crnogorci su iskoristili poplave na grčkom primorju da cene hrane i smeštaja podignu do nebesa. Tako jedan dan u proseku košta oko 50 evra, a cene idu i do 80 ako je smeštaj bliže plaži.

– Papreno se plaća čak i kada nije reč o prestižnim letovalištima. Najobičniji apartman u Čanju koji ne poseduje ni kompletnu kuhinju košta 35 evra po danu – žali se Beograđanka jelena Matić.

– To je najjeftinija ponuda koju sam našla. Međutim, pošto ovaj apartman nema šporet, morala sam da uzmem onaj od 50 evra dnevno. I on je sasvim običan, ali ću u njemu moći da skuvam ručak za celu porodicu – navodi pomenuta sagovornica za Srpski telegraf.

Da sve bude gore, i u marketima je došlo do drastičnog skoka cena mnogih artikala, u proseku od 20 do 40 odsto.

Petar Ivković iz Crnogorskog turističkog udruženjua kaže da je do ovakvog skoka u prodavnicama došlo zbog prošlogodišnjeg podizanja PDV sa 19 na 21 odsto.

– To je uzrokovalo da mnogi artikli u marketima poskupe. Gazirani sokovi su, recimo, bar 20 odsto skuplji, a zbog povećanja akciza, sada više koštaju i cigarete i alkoholna pića. To po džepu udara sve – i nas i meštane i turiste – priča Ivković.

Ipak, on poriče da je došlo i do porasta cene smeštaja, a usluge na plaži su, kako i sam priznaje, “skupe kao i lane”.

– Cene smeštaja su iste kao i prošle godine. Nemamo utisak da su uvećane. Mobilijar na plaži bio je i ostao skup za moje viđenje – iskren je Ivković.

Najjeftinije će proći oni koji mobilijar zakupe u kafićima u Bečićima i Sutomoru, za dve ležaljke će morati dnevno da izdvoje od 10 do 20 evra. U Herceg Novom i Budvi cene su skoro dvostruko više.

Najviši šok su elitna mesta! Deset dana sunčanja na ležaljkama Svetog Stefana , Maestrala i Kraljičine Plaže košta do 1.200 evra, pošto Crnogorci za par ležaljki traže i do 120 evra.

Izvor: alo.rs