Specijalitet Milice Milše: Par sastojaka i par minuta do savršenog umaka, salate ili preliva

Recept koji je glumica Milica Milša podelila sa javnošću, jednostavan je, a specijalitet kojem čak nije dala ni ime može se poslužiti samostalno, kao salata, a može biti i sjajan umak za tortilja čips. Milica kaže da što je starija sve više pribegava jelima za čiju pripremu je potrebno izdvojiti svega par minuta. Poslednjih godina izbegava aktivnosti koje je opterećuju.

„Moj recept sastoji se iz svega par sastojaka a to su 5 jaja, teglica rena, recimo 300 g, isto toliko majoneza i pavlake, dva čena belog luka, dve veze peršuna, 100 g bebi spanaća i malo bibera. So ne stavljam jer je u principu ne volim, mada bi možda trebalo malo više da ga jedem jer imam nizak pritisak, ali pošto nije zdravo, a svi ostali sastojci su slani probajte ovde da ga izbegnete“, rekla je MIlica, a zatim objasnila postupak pripreme.

„Ren, pavlaku i majonez sipajte u jednu dublju činiju, dodajte sitno iseckan beli luk i peršun i sve dobro promešajte. Kada ste sigurni da se sve dobro izmešalo napravljenju smesu prebacite u keramičku, ukrasnu posudu i po dnu ravnomerno rasporedite. Prethodno skuvana jaja presecite na pola i prekrijte vrh smese, a za sam kraj odozgo pospite bebi spanać. Ja volim da ovaj takovani umak poslužim sa pečenjem recimo, a može i uz tortilja čips da ide kada vam dođe društvo“, preporučuje glumica.

Milica je dodala da je kao devojka uživala da pravi ženske žurke, pa joj je bilo nelagodno da nastavi tu tradiciju kada se udala. Međutim, to su sa suprugom Žarkom rešili na kreativan i duhovit način – jednostavno, postao je konobar na Miličinim ženskim žurkama.

Izvor: story.rs/gastro