Slobodan Milošević hteo da zabrani emitovanje serije Srećni ljudi, ali ga je u tome sprečio jedan od glavnih glumaca

Na današnji dan davne 1933. godine rođen je jedan od najslavnbijih srpskih i jugoslovenskih glumaca Velimi Bata Živojinović.

Velikog glumca srpska publika može ponovo da gleda svale večeri na RTS u još jednoj reprizi popularne serije „Srećni ljudi“.

Ono što je zanimljivo, a što mnogi danas ne znaju je da, iako su mnogi mislili da devedesetih neće biti nastavljeno emitovanje zbog odlaska dve glavne glumice Tanje Bošković i Dubravke Mijatović, seriju je želeo da skine s ekrana Slobodan Milošević.

Predsednika Srbije da promeni odluku nekako je ubedio upravo Bata Živojinović, koji je tumačio lik Aranđela Golubovića.

– Kad danas gledate „Srećne ljude“, vidite da je to jedna gorka slika društva; tu vidite kako su nastajali tajkuni, njihovu spregu s vlašću, tu se vidi kako su pljačkali narod – pa u seriji postoji jedno odeljenje u psihijatriji koje je nazvano „odeljenje deviznih štediša“. Tada je Vučelić bio direktor državne televizije i od njega smo imali podršku. Mada, pročulo se u jednom trenutku da Slobodan Milošević nije baš najzadovoljniji serijom i da će možda zaustaviti snimanje. Međutim, na jednom partijskom ili već kakvom skupu Bata Živojinović je video Miloševića i pitao ga za seriju „Srećni ljudi“. Bata mi je pričao da ga je Sloba potapšao po ramenu i rekao: „Aranđele, neka ide“ – zapisao je scenarista serije Siniša Pavić u svojoj monografiji.

Serija „Srećni ljudi“ imala je 70 epizoda, a ostaće upamćena i po pesmi koji su pevali na tekst Ljiljane Pavić tadašnje velike zvezde Ekstra Nena i Boba Stefanović.

Gde su danas i šta rade neki od glumaca iz kultne serije?

DEČAK NECA – Prodaje slike

Neca, dečak iz serije, iliti Janko Milivojević, danas radi u porodičnoj galeriji i sa bratom transportuje umetnička dela. Iako je snimao pune tri godine, kaže da ima tremu od kamera. Glumio je kao dete u Ateljeu 212 i trenirao je dugo veslanje.

DEVOJČICA VESNA – Postala producent

Andreja Koršić je glumila Vesnu, ćerku doktora Popca i Necinu prvu simpatiju i najbolju drugaricu. Ona je uspela da pobegne od glume, ali ne daleko, pošto radi kao producent. Ko zna, možda nekad strane na daske ili ispred kamere.

TELOHRANITELJ ROKI – Radi kao konobar

Pored malog Nece i Vesne, fanovi serije vole i pamte Rokija, telohranitelja mafijaša Ozrena Soldatovića. Bogdan Kuzmanović, pozorišni i televizijski glumac, danas se ne bavi svojim osnovnim zanimanjem, a novac zarađuje radeći kao konobar.

Izvor: kurir.rs