Slika majke uhapšenog maturanta najmoćnija je poruka protesta

Lideri opozicionog Saveza za Srbiju zatražili su ispred zgrade Policijske uprave grada Beograda da do ponedeljka u 15 sati budu oslobođeni svi privedeni demonstranti ili će ponovo pozvati građane na okupljanje.

„Ukoliko se to ne desi, organizatori protesta saopštiće kada ćemo se ponovo okupiti, i tada kada se ponovo okupimo iz celog Beograda, iz cele Srbije, njihov kraj je blizu, oni su gotovi, oni su prošlost“, poručio je lider pokreta Dveri Boško Obradović sa kamiona parkiranog ispred zgrade policije.

Upravo jedna od najmoćnijih fotografija sa jučerašnjeg protesta nastala je kad je majka uhapšenog Pavla nemoćno sela ispred policijskog kordona.

Ona je bila među okupljenim građanima koji su posle višesatnog protesta ispred Predsedništva Srbije otišli do zgrade Policijske uprave za Beograd zahtevajući oslobađanje uhapšenih demonstranata.

Više svetskih medija izvestilo je o protestima u Beogradu i konferenciji za medije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, navodeći da su hiljade građana bile okupljene ispred zgrade predsedništva, zahtevajući veću slobodu medija i poštene izbore.

Izvor: noizz.rs