Slavko ispred suda štrajkuje glađu 8 dana: Mora da plati 700.000 zbog kanala ispred kuće, jer je komšija upao u njega

Slavko Brcanović (53) iz Prokuplja već osam dana štrajkuje glađu ispred zgrade prokupačkog suda jer smatra da je presuda kojom komšiji mora da plati 700.000 dinara, jer je pao u kanal iza njegove kuće, potpuno nepravedna. Ta presuda je prevosnažna i potvrđena od strane Apelacionog suda u Nišu.

Ipak Brcanović ima svoju priču i tvrdi da od početka spor nije vođen kako treba.

– Nisam smatrao da ću ikada da dobijem osuđujuću presudu, jer nisam kriv. Taj kanal je iskopan uz dozvolu građevinskog inspektora i trebalo je da se uradi do kraja, ali nisam stigao jer sam imao problema sa komšijom. Onda je on, kako je tvrdio na sudu pao u taj kanal i podigao tužbu protiv mene, ali nakon dve godine od navodnog pada. Slučaj je iz 2013. godine i nedavno je presuda postala pravosnažna. Ja nemam drugog izbora sem da na ovaj način
dokažem da nisam kriv što je pao – kazao je Brcanović.

Tako je jedna komšijska čarka izašla na veliko i traje i dalje.

Brcanović je za ovih osam dana više puta bio u Hitnoj službi, gde je primao infuziju zbog svog stanja. Ne uzima hranu, već samo vodu i limun.

– Mnogo je propusta napravljeno u ovom sporu i ja neću odustati – odlučan je Brcanović.

U međuvremenu je prikupljeno oko 600 potpisa građana koji ga podržavaju, a on je uredno prijavio svoj štrajk. Za sada nije dobio odgovor iz suda iako im je u trenutku kada je započeo štrajk glađu uredno pismeno poslao obaveštenje.

Kako smo saznali u advokatskim krugovima, jedina vrata na koju Brcanović može da pokuca u ovom trenutku su vrata vrhovnog kasacionog suda, koji po žalbi može da uradi reviziju.

Izvor: kurir.rs