Siniša Mihajlović dobio sudski spor protiv Sportinga: Portugalci moraju da mu plate tri miliona evra

Lisabonski Sporting moraće da isplati Siniši Mihajloviću tri miliona evra zbog otkaza koji mu je uručio posle samo dve nedelje od početka saradnje, odluka je Suda za sportsku arbitražu u Lozani.

Miha je 30. juna 2018. godine, samo 12 dana pošto je promovisan u novog trenera ekipe, otpušten jer je došlo do kadrovskih promena u vrhu kluba, a nova garnitura je imala drugog trenera na umu.

Srpski trener stigao je u klub kao zamena za Žorža Žesusa na insistiranje tadašnjeg predsednika Bruna De Karvalja. U međuvremenu De Karvaljo je napustio klub, umesto njega poziciju je zauzeo Souza Sintra, koji je vrlo brzo počeo da kritikuje Mihajlovića, jer mu se nisu dopale neke odluke srpskog trenera.

– Siniša ima probni period od 15 dana, tako da sigurno neće biti plaćen deset miliona – poručio je tada predsednik Sportinga, aludirajući na kompletan iznos koji je Mihajloviću sledovao na osnovu potpisanog ugovora.

Na vrhuncu tenzija, Siniši je uručen otkaz i ponuđeno od 300.000 kao obeštećenje, što je bilo neprihvatljivo za našeg trenera, jer je suma koju je trebalo da dobije na ime jednostranog raskida daleko veća.

Mihajlović je „presavio tabak“, tužio Sporting, a godinu dana kasnije dobio je presudu u svoju korist.

Izvor: telegraf.rs