Simpatični dvojac osvojio društvene mreže: Terijer i lisica najbolji prijatelji

Da prijateljstvo nema granica, dokazali su i dve simpatične životinje: terijer Džek i lisica Bundeva. Naime, njih je usvojila veterinarka Ana Lapaz Mendez a specifični su po tome što je pas u invalidskim kolicima, a lisica slepa.

Svakako da je plemeniti gest veterinarke za svaku pohvalu, ali „najtopliji“ deo priče je činjenica da su životinje postale nerazdvojni prijatelji i podrška jedno drugome.

Veterinarka kaže da brižni terijer od prvog trenutka pazi na lisicu, a ona je naučila da prati zvuk Džekovih točkova. Čak i kada lisica zastane, Džek je sačeka da mu se pridruži i jako je zaštitnički postavljen prema svojoj slepoj prijateljici.

I Džek i Bundeva spašeni su od uspavljivanja. Džeka je teška bolest kičme dovela do invaliditeta, a Bundeva je pored slepila, pronađena i sa dve slomljene noge. Posle operacije, Džek se oseća mnogo bolje, ali u kretanju koristi invalidska kolica. Ono što je takođe zanimljivo je da mu se stanje poboljšalo od dana kada je u njihov dom stigla lisica – kao da je njegov život dobio nov smisao.

Džek je od starta prihvatio lisicu kao sestru i preuzeo zaštitničku ulogu. Isto tako, i Bundeva se ne ponaša kao tipična lisica. Doduše, kako kaže veterinarka Ana, oni se nekad i posvađaju ali još brže i pomire, baš kao tipični brat i sestra.

Kako su često šetali po komšiluku, brzo su postali atrakcija prvo među decom, a kasnije i na društvenim mrežama. Deca često prilaze lisici, a ona nikada ne beži. Džek je ipak, kao pravi vodič, na oprezu i pazi da neko ne povredi njegovu prijateljicu lisicu.