Šešelj tvrdi da zna ko stoji iza protesta u Srbiji, ko je Đilasov kum i ko je napravio Dveri

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj zaprepastio je javnost tvrdnjom da iza protesta u Beogradu stoje američka i britanska ambasada.

„Strani su prsti umešani u ove mitinge, to je sigurno. To se sve vrti oko britanske i američke ambasade. Videli smo da se njihove diplomate polujavno sastaju sa poluliderima ovih demonstracija, a videli smo i da zapadne sile još nisu našle poželjnog lidera prozapadne opozicije i da ne smatraju dugoročnim rešenjem Đilasa, Obradovića i Jeremića. Uostalom, sva trojica su veoma kompromitovana“, istakao je Šešelj.

Za istim stolom sagovornik je bio i novinar Zoran Ostojić, koji se nadovezao na Šešeljevu priču i dodao da se „ne bi iznenadio da iza protesta u Beogradu i Podgorici stoje iste sile“.

„Ne sumnjam da ima stranog faktora, a to nalazim u činjenici sličnosti između demonstracija u Beogradu i Podgorici i njihovih istih zahteva“, rekao je Ostojić i dodao da „kada znamo šta je uslov i zahtevi SzS, a kada znamo i ko je Mlađa Đorđević, njegovu biografiju i njegove veze, ne bih se iznenadio da je reč o istim snagama“.

Prema Ostojićevim rečima, Mlađa Đorđević je Đilasov kum, koji ima nevladinu organizaciju.

„Zna se ko je napravio Dveri“, naglasio je Ostojić, na što je Šešelj prokomentarisao: „Mislio sam da je to Koštunicino maslo, Koštunica je bar finansirao Dveri“.

Na sve to Ostojić se samo cinično nasmejao.

Izvor: kurir.rs