Sergej Trifunović otkrio najskuplju srpsku reč: Nećemo bojkotovati izbore zato što je tako neko ufiksirao

Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović izjavio da odluku o bojkotu izbora PSG još uvek nije doneo.

Trifunović za NIN kaže i da nije ni pomišljao da je donese u nametnutom roku do 15. septembra.

„Niti ćemo je (odluku) doneti zato što je tako neko ufiksirao bez ikakvog prethodnog pomena i dogovora. Pogotovo je nećemo doneti ako taj neko još počne i da vrši pritisak“, rekao je Trifunović u intervjuu za NIN.

Naveo je da odluka zavisi od mnogo posloženih faktora kao što je ishod razgovora na Fakultetu političkuh nauka i to da li će se nešto suštinski promeniti u pogledu izbornih uslova.

„Ako se to ne desi u dogledno vreme, onda je ta najskuplja srpska reč ‘bojkot’, koja je čak i ‘Kosovo’ vratila u magacine, vrlo izvesno rešenje. No, bojkot nikako ne sme biti cilj, već sredstvo“, naveo je Trifunović.

Komentarišući to što se određeni potezi PSG-a tumače kao „priprema za učešće na izborima“, Trifunović je naveo da je jedini način na koji ti potezi mogu da se tumače poštovanje i sprovođenje Sporazuma sa narodom, koji je, kako je ocenio „sporan i neprecizan u previše tačaka“.

„Prilično nesavršen i nezavršen dokument pun rupa, ali smo ga potpisali kao akt dobre volje i poštovaćemo ga do kraja“, rekao je Trifunović.

Izvor: espreso.rs