Sergej Trifunović dotakao dno, šalio se na račun Ane Brnabić i bebe njene partnerke: Ljudi istupaju iz PSG, svi se ograđuju

Vest jučerašnjeg dana bila je da su premijerka Srbije Ana Brnabić i njena partnerka dobile bebu (mada po zakonima Srbije Ana nema pravne veze sa detetom).

Čestitke su stizale sa svih strana, kako iz vlasti tako i iz opozicije, a bukvalno jedini izuzetak od ovoga bio je predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović, koji je veče iskoristio za sprdnju sa premijerkom i činjenicom da se ostvarila u ulozi roditelja.

Sergej je seriju neukusnih, homofobičnih i primitivnih tvitova počeo sa montažom Aleksandra Vučića i Nebojše Stefanovića koji cepaju košulju sa muškarca na čije telo je nevešto namontirana glava Ane Brnabić, uz reči „u kući Brnabića“:

Usledio je još jedan pokušaj glumca da bude „duhovit“ i reči „Igor će biti pljunuti otac“, uz sliku Ane Brnabić iz mlađih dana.

Vrhunac neukusa usledio je na kraju večeri, kad je Trifunović postavio natpis „deca u Africi gladuju, a dete Ane Brnabić se rasipa sa 4 sise“.

Za razliku od prošlog puta i Sergejevog odvratnog rasističkog ispada prema Romima, kad je tviter zajednica pokušala da prikrije i zaštiti svog ljubimca, osuda je ovog puta bila gotovo jednoglasna.

Stefan Šparavalo iz Instituta za evropske poslove bio je oštar:

Nataša Buzurović, članica Odbora za ljudska i manjinska prava PSG, javno je objavila da ju je „sramota što je član tog tela“, i objavila da daje ostavku na tu funkciju, kao da istupa iz članstva Pokreta slobodnih građana:

Advokat Tijana Kojović napisala je da se Sergej Trifunović „serijski diskvalifikuje iz civilizacije“.

LGBT aktivista Goran Miletić jasno je rekao da je ovakvo ponašanje Trifunovića neprihvatljivo:

Novinarka Jovana Gligorijević napisala je Sergeju da se smiri, a on je odgovorio brutalno:

https://twitter.com/Jovanana/status/1098360030204739584

Jelena Milić, direktorka Centra za evroatlantske studije, na sve je napisala samo „dno“:

Komentari su bili surovi:

Na vapaje Nataše Buzurović, koja je najavila da će se iščlaniti iz PSG zbog serije tvitova, Sergej je odgovorio ovako:

– Evo čitam statut, tviter se uopšte ne pominje.

Na kraju je ovako pokušao da se „izvadi“, kad je video da ga ogromna većina osuđuje:

Izvor: espreso.rs