Sergej Trifunović divljao na gliseru za koji nema dozvolu: Zaustavila ga rečna policija na Savi, a on im pokazao samo jedan papir

Lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića rečna policija je zaustavila u nedelju uveče oko 20.50 časova u ozbiljnom saobraćajnom prekršaju na reci Savi u Beogradu.

Naime, on je na svom gliseru „sirej 220“, vrednom najmanje 20.000 evra, uhvaćen kako divlja u gradskoj zoni reke, čime je ugrožavao ostala plovila. Trifunović, ispostavlja se, nema dozvolu za upravljanje gliserom, a kada je policija zaustavila kod sebe je imao samo ličnu kartu.

S njim su na gliseru bili dve neimenovane devojke i Igor R., koji je osuđen da je 2004. pišt.ljem ubi* Isidoru I., koja je tada imala samo 19 godina.

Inače, osim ub*stva, zbog kojeg je osuđen na 12,5 godina, Igor R. sumnjiči se i za umešanost u četvorostruko ubi*tvo u Švedskoj, kao i za prenos novca od šverca nar**tika preko „Vestern uniona“.

– Kada je Trifunovića zaustavila policija, on je samno pokazao papir da je suvlasnik glisera zajedno s izvesnim Vojislavom M. Kod sebe nije imao dozvolu, niti sertifikat da je osposobljen za plovidbu. Napisana mu je prijava prekršajnom sudiji u skladu sa zakonom – preneo je dobro obavešten izvor.

Lider Pokreta slobodnih građana još 2001. zajedno s Miloradom Ulemekom Legijom izazvao incdent u klubu „Stupica“.

Gojko Bakić, veštak u oblasti soabraćaja kaže da je ovakva vožnja po reci krajnje nebezbedna.

– Jasno je da svako kretanje koje nije u okviru propiso jeste nebezbedno. Nažalost, veliki broj upravljača plovnim sredstvima ne poštuje propise. Uglavnom je reč o bahatosti, neiživljenosti i teško je reći šta je posredi. Vrlo je dominantno neodgovorno ponašanje, koje ugrožava bezbednost svih aktera, i onih na brodu i svih drugih na reci – kaže Bakić.

Potpredsednik SNS-a Milenko Jovanov ističe da Trifunović mora da odgovara ako je ugrozio ičiju bezbednost.

– Ludovanje gliserom na beogradskim rekama je, po svemu sudeći, statutarna obaveza predsednika PSG, jer je to radio i njegov prethodnik Saša Janković. Sada Trifunović nastavlja tu tradiciju. U svakom slučaju, ukoliko je ugrozio bilo čiju bezbednost, mora da odgovara- kaže Jovanov.

Izvor: kurir.rs