Sergej Trifunović poslao žestoku poruku Oliveri Zekić: Prešli bi preko tebe, tetka

Nakon što je Olivera Zekić, članica Saveta REM, istakla svoje mišljenje o upadu opozicionara u zgradu RTS-a, oglasio se i lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović.

Naime, ona je nedavno za medije rekla da je to veče bila u zgradi RTS-a, „sigurno opozicionari ne bi ušli pored nje“.

– Opozicija je sredinom marta upala RTS, da li vas je to iznenadilo?

„Naravno. Pre svega zato što je oslobođeno svakog smisla i nije predstavljalo ništa drugo nego nečiju nasilnu potrebu da uređuje program javnog servisa. To samo svedoči o tome da nismo u glavama svih onih, koji na različite načine učestvuju na političko-medijskoj sceni, raščistili s tim komesarskim genom koji ima potrebu da određuje šta je javni interes, a šta ne. I uvek se taj, navodni, javni interes poklapa s vrlo sitnim i ličnim, ogrnutim u određenu političku opciju“.

– Godinama ste se bavili novinarstvom, da li ste bili uplašeni za bezbednost kolega sa RTS-a?

„I bavila sam se novinarstvom, i bila glavni urednik „Borbe“, kada je tadašnja vlast, a sadašnja opozicija, poslala u našu redakciju policiju, zbog teksta, u to tačnog, koji smo objavili. I šta su radili tada sildžijski, uradili su i ove sad večeri, samo što nisu poslali policiju, nego tuđu decu. To govori o tome da se njihov način ne menja, već samo pozicija. Sve su uvek radili na silu i ne umeju toga da se oslobode. I kada nisu vlast, oni bi da ponove sve ono što su mogli, dok su bili vlast. Da uređuju, zabranjuju, kažnjavaju… To je, i onda, i sada, ugrožavalo bezbednost, da ne pričam da su tada i zatvarali, ne samo novine, nego i novinare. Sve to brine, pogotovo što je povezano sa čudnim zaboravom dela medijske javnosti, koji se, očigledno, ne seća te motke kojom se služila nekadašnja vlast i koji ne samo da ne reaguje, nego pokušava i da opravda nasilnički upad na RTS“.

– Kako biste vi reagovali da ste to veče bili u zgradi RTS-a?

„Pored mene ne bi prošli, sasvim sigurno.“

Sergej na ovo nije mogao da ćuti, već je rekao da bi prešli preko nje:

– Prešli bi preko tebe, ne loži se tetka – tvitnuo je Sergej.

Ovo nije prvi put da Sergej ulazi u sukob sa Oliverom.

Izvor: espreso.rs