Šef Brusa uživa u luksuzu: Jutka ima platu 76.000 dinara, a vozi džip od 70.000 evra

Milutin Jeličić poseduje skupoceni automobil i trosoban stan, ali niko ne zna kako je sve to stekao, jer mesečno zaradi tek oko 650 evra.

Odlazeći predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka ima platu od 76.000 dinara, ali je ipak uspeo da kupi luksuzni automobil BMW X5, koji vredi najmanje 70.000 evra, ali i trosoban stan.

Jeličić je inače prošle nedelje podneo ostavku nakon optužbi da je uznemiravao saradnice, a bivša sekretarica Marija Lukić je podnela i tužbu protiv njega.

Sumnjivo poreklo

Kako se navodi u imovinskom izveštaju koji je Jeličić dostavio Agenciji za borbu protiv korupcije, on od prihoda ima samo mesečnu platu od 76.000 dinara, a uz to i – trosoban stan i automobil BMW, koje je stekao kupovinom.

Samo pomenuti automobil na tržištu košta najmanje 70.000 evra, pa se, kako kažu sagovornici Kurira, postavlja pitanje kako je Jeličić uspeo da stekne takav imetak sa platom od oko 650 evra. Inače, do kraja godine biće usvojen Zakon o poreklu imovine, pa će tako i Jeličić morati da dokaže odakle mu bogatstvo koje poseduje.

Vladimir Goati iz Transparentnosti Srbije kaže za Kurir da su ovakva plata, s jedne strane, i nekretnine i luksuzan automobil s druge vrlo teško spojivi, kao i da su sve ovo vrlo dobri elementi za sud.

– Zaista je u pitanju jedna vapeća razlika između iznosa s kojim gospodin raspolaže, dakle njegove relativno prosečne plate, i stanom i luksuznim automobilom koje poseduje. Ovakve činjenice bi morale da budu objašnjenje, pa da kaže da li je dobio neko nasledstvo ili dobitak na lotu ili je to neki poklon… Ali sve to bi moralo da bude evidentirano u Agenciji za borbu protiv korupcije. Sud bi trebalo o tome da razmišlja, ali teret dokazivanja sada je na njemu – rekao je Goati.

Jeličić je poslednji izveštaj Agenciji dostavio 2016. godine. On danas nije odgovarao na naše pozive, ali je svojevremeno rekao da je oduvek vozio skupe automobile i da je pre ulaska u politiku imao novca jer ima privatnu firmu. Međutim, njegova privatna firma nikada nije bila u izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije.

Izvor: kurir.rs