Sara radi u bolnici i istetovirana je od glave do pete: Lekarka sa najviše tetovaža kaže da joj je to prednost u poslu (FOTO)

Sara Grej (31) je ortopedski hirurg iz Adelejda u Australiji, a postala je poznata u celom svetu kao lekarka sa najviše tetovaža. Ona za sebe kaže da je najšarenija doktorka u bolnici, ali da to ne bi trebalo da utiče na mišljenje drugih ljudi o njenom radu i stručnosti.

– Ako ste sigurni i konkuretni u svom poslu, ne bi trebalo da bude važno kako izgledate – rekla je Sara u australijskoj emisiji Sunrise. Sara je već hvaljena kao jedna od najboljih i najperspektivnijih mladih lekara u Australiji, a trenutno radi u bolnici Rojal Adelejd.

Osim toga, ona tvrdi da njene neobične tetovaže mogu da budu od pomoći kod interakcije s pacijentima, posebno mlađim.

– Smatram da mogu biti dobra tema za razgovor, posebno kod mlađih pacijenata – rekla je Sara.

Sara je rođena i odrasla u Adelejdu, a svoju prvu tetovažu uradila je kada je imala samo 16 godina. Njena strast prema se pretvorila i u posao. Zajedno sa suprugom Metom ima salon za tetoviranje.

Tetovaže su joj često uzrokovale i probleme. Sara kaže da bi je ponekad potjerali iz restorana kada bi vidjeli njeno tijelo ili je u trgovinama ne bi hteli poslužiti.

Ipak, kaže da je na poslu, ni kolege ni pacijenti ne tretiraju drugačije zbog tetovaža.

– Postoje situacije kada se osećam drugačije, ali jako retko – rekla je Sara.

Izvor: kurir.rs