Samo zato što ste odrasli ne znači da vam majka više nije potrebna u životu

Svako odrasta na drugačiji način. Mnogi su od malena povezani sa majkama i tako ostane zauvek. Međutim, to nije uvek slučaj. Deca naravno prerastu svoje igračke, često postanu samostalna čak i u mladom dobu, ne obraćaju pažnju na stvari na koje su nekada radili sa svojim roditeljima, počnu da gledaju i traže više materijalne od sentimentalnih stvari… I kada odrastu često se stide da pokažu ili iskažu svoju ljubav i povezanost sa majkom (posebno muškarci).

Od nas se očekuje određena zrelost, ponašanje i neke stvari koje moramo postići sami, osamostaliti se i ne računati na ono na šta smo mogli ceo život. Ali to ne znači da nam majka nije potrebna. Štaviše, nemoguće je ne osloniti se na ljubav, podršku, pomoć majke. Ona je ta koja nam je dala taj život koji se trudimo živeti najbolje što umemo.

Koliko god godina da imamo, kad se razbolimo, kad ne znamo koji sastojak ide u jelo, kad ne umemo pustiti mašinu za veš, uvek zovemo svoju majku. Prirodno je da prestane raditi stvari koje je radila kad smo bili deca, ali nikada neće prestati da radi ono što najbolje ume – da uvek bude tu za nas.

Istina je da nam je ona jedini pravi prijatelj i osoba koja će nam uvek biti potrebna, kroz sve što prolazimo, bez obzira da li je tu. Ona sve oseća i samo čeka trenutak da joj zatrebamo. Jer njoj nikad nije teško da brine o nama, to je njen život – njena deca. Zato se nemojte nikada stideti ili praviti da vam nije potrebna njena reč, savet, pomoć, pa i tišina. Povezanost koju imate sa njom je najvrednija od svih. Čuvajte je.