Samo što smo otišli u Švajcarsku, ovaj moj je počeo da se bahati po Srbiji i baca novac na igračice

Suprug i ja smo u Švajcarskoj već sedam godina. Još nemamo decu, još nismo obezbedili uslove za stanovanje i obezbedili plate, nadam se da ću u budućnosti imati dete.

Igor i ja smo ove godine prošli i dobre i loše trenutke zajedno, rekla bih više loše nego dobre. U poslednjih godinu dana uspeli smo da iznajmimo kafić i počeli smo zaista dobro da zarađujemo. Lepo kažu naši ljudi, novac kvari čoveka.

Budući da smo još na početku posla, ne možemo priuštiti veliko osoblje, pa Igor i ja radimo u kafiću.

Sada više ne možemo da dođemo zajedno da posetimo rođake u Srbiji, pa idemo naizmenično, uvek ima nekoga u kafiću ovde.

Idemo deset dana i vraćamo se. I dok odlazim i većim delom koristim godišnji odmor da vidim svu rodbinu, ova moja poslednja godina je urnebesna. Tri puta sam bila dole i tri puta na Fejsbuku vidim ekstremne situacije.

Počeo je da rasipa novac na muziku, pa sam poslednji put videla fotografiju plesačice kako pleše sa prijateljem, a Igor je mahao novcem.

Čim je dosao do nešto novca pokazao je svoje balkansko lice. Čekaj, čoveče, za novac kojim se razbacuješ plesačici, ja radim ceo dan.

Počinjem da ličim na avet, ne izgledam kao čovek. Ili će se skrasiti i biće kao nekada, ili svako na svoju stranu, pa se druži sa svojim plesačicama, a zatim i sa vaškama kada ti ponestane novca.

A najgore mi je što kad je ovde, sluša šta mu kažem, savetuje se sa mnom, radi i vredan je. Poenta mog pisanja je da dam primer kako novac može da pokvari čoveka.

Muškarci, nemojte to raditi suprugama. Ženska tolerancija je velika, ali kad žena prekine i kaže kraj, biće i kraja. U barovima će ono što ste zaradili brzo leteti.