Šaban Šaulić je za nastup uzimao 15.000 evra: Goca će dobijati njegovu peniziju iz Austrije, čiji iznos ne možete ni da zamislite

Mesec dana od kada je premnuo legendarni pevač Šaban Šaulić, njegova žena Gordana Šaulić dobila je rešenje o penziji koju će ubuduće primati, a koju je nasledila od supruga.

Šaulić je nekoliko decenija uplaćivao doprinose u Austriji, na osnovu čega će Goca dobijati penziju od 3.600 evra.

– Šaban je više od 30 godina uplaćivao doprinose i plaćao porez u Austriji, zbog čega je stekao njihovu penziju. Nažalost, nije stigao da u njoj uživa jer je prerano otišao, ali je zato njegovu penziju nasledila Goca – priča izvor blizak porodici Šaulić.

Kako je objasnio, taj iznos ne može da se poredi sa mesečnim primanjima koje je Šaban tokom života zarađivao od muzike, ali je u neku ruku uteha porodici da ipak neće ostati bez novca.

– Šaban je mesečno zarađivao honorare kakvim je malo koji pevač mogao da se pohvali, a tako je bilo bukvalno od početka njegove karijere. Bio je jedan od omiljenih pevača na romskim veseljima, a za nekoliko sati pevanja na svadbama, dobio je i do 15.000 evra. Ni veliki bakšiši ga nisu zaobilazili, a voleo je šakom i kapom da deli višak svojim muzičarima. Bio je jedan od plaćenijih i zauzetijih, ako ne i najangažovaniji pevač na našoj estradi, a njegova porodica je navikla na visoki standard života. To će sada, uprkos velikoj penziji, ipak morati da se promeni – objašnjava izvor.

Kako kaže, Goca verovatno više neće moći da trguje nekretninama kao ranije, ali će bar imati Šabanovu penziju, od koje će moći pristojno da živi.

– Poznato je da je Goca godinama razvijala biznis sa preprodajom nekretnina i to joj je išlo od ruke. Deo novca od Šabanovih nastupa je ulagala u nekretnine koje bi renovirala, a potom prodavala za mnogo više para. Ali sada neće moći da se bavi tim poslom jer novca za ulaganje više nema, ali će bar živeti bolje nego većina ljudi u Srbiji.

Kako još objašnjava izvor blizak porodici preminulog Šaulića, njegova odluka da doprinose uplaćuje u Beču, gde je i živeo devedesetih godina prošlog veka, ispostavila se kao pametan potez.

– Nije Šaban uplaćivao doprinose zbog inostrane penzije, već samo zbog toga što tih godina ta zona nije bila precizno pravno regulisana. Sav porez od prihoda uplaćivao je takođe u Beču, jer je imao i njihovu radnu dozvolu – kaže izvor i dodaje: Sada se pokazalo da je doneo pravu odluku, jer bi njegova žena u Srbiji mogla da nasledi penziju od 300 evra, dok će iz Beča svakog meseca stizati 3.600 evra, do kraja njenog života.

Izvor: kurir.rs