Religiozna žena je postila 10 godina: Zbog njene promene niko više nije mogao da je prepozna

Žena, koja je odlučila da ostane anonimna, deset godina se pridržavala pravila posta. Postila je svaki post onako kako joj je religija nalagala, uključujući sredu i petak.

Nikada ranije nije postila, uopšte nije bila pobožna, ali imala je osećaj da ide u pogrešnom smeru, ponavljajući greške koje su je vukle sve dublje u provaliju, pa je na ovaj način odlučila da pokuša da se vrati na pravi put. Kako kaže, nikada se nije osećala bolje.

Pre svega, zdravlje joj se mnogo popravilo, imala je bolju probavu, smanjila je masnoću, povećala energiju i mnogo bolje je spavala. Manje se razboljevala, nije imala uobičajene sezonske alergije i alergije na životinje, koža joj se pročistila i nije imala potrebu za slatkišima. Osećala se veoma dobro, kao nikada pre.

Posle godinu dana želela je da proveri da li je to rezultat posta ili nečeg drugog, pa je odlučila da prekine post.

-Umesto da čekam podnevni obrok, doručkovala sam oko 8 sati, odmah posle treninga u 7:15. „Pila sam proteinski smuti, jela ovsenu kašu, tofu i slično, ali negativne efekte sam osetila već nakon prvog dana.

Odmah je osetila težinu u stomaku, neprijatno nadimanje u stomaku i probavne probleme. Nekoliko dana kasnije osećala se usporeno, manje koncentrisano i prisutno. Napadi gladi probudili su je usred noći i bila je veoma gladna kad se probudila rano ujutru.

Dva sata nakon doručka, imala je potrebu da ponovo nešto prezalogaji i mogla je da ruča već u 11 sati.

„Ovo je trajalo dve nedelje i imala sam utisak da stalno razmišljam o hrani. Nisam mogla da izdržim bez hrane, i kad nisam bila gladna – jela sam! Tako sam dobila nekoliko kilograma. Potrebe za slatkišima su mi se povećale, pa sam donosila sve manje zdravih odluka kada su bili u pitanju moji obroci. Stalno sam bila umorna, manje sam vežbala i nisam dobro spavala. Ništa dobro nije proizašlo iz mog eksperimenta“, rekla je.

Jedini zaključak koji je donela bio je da treba da nastavi da posti. Jer joj to odgovara i daje joj više energije potrebne za život. Postom je uspela da poboljša fizički izgled, postigne željenu težinu, ali je poboljšala i mentalno zdravlje i zbog toga se osećala odlično.

Posle ovog eksperimenta odlučila je da se vrati postu i isto preporučila svim svojim prijateljima. Sada kaže da je potpuno druga osoba i da je sada mnogo srećnija i ispunjenija, a prijatelji joj kažu da ne mogu da je prepoznaju koliko se pozitivno transformisala…