Rekao mi je: Bićeš mi žena jednog dana, postala sam i gorko se kajem

Zdravo, želela bih da vam ispričam o svom problemu i patnji u proteklih 5 godina, ali ne spominjite imena, želim da ostanem anonimna. Sve je počelo jednog dana kad sam bila s prijateljicom na kafi, i niotkuda se iznenada pojavio momak koji je izgledao očajno i seo za naš sto.

Samo je došao i seo, rekao da se vraća sa fudbala i patike su mu bile pune veštačke trave, pa ih je skinuo ispred nas i počeo da ih trese. Bilo mi je istovremeno odvratno i smešno, pa sam počela da pravim face, a on se okrenuo prema meni i rekao: Bićeš mi jednog dana žena, jer od svih ljudi ovde samo ti praviš face!

Sedeo je još malo i otišao. Nekoliko dana kasnije ponovo sam ga srela, a on je počeo intenzivno da mi se udvara i da mi daje komplimente. Dugo sam bila sama i to me je obradovalo. Bilo je tako neko vreme, a onda sam odlučila da prihvatim otvorenu ponudu za vezu (bio je skoro 10 godina stariji od mene i zbog toga sam oklevala).

Početak veze bio je lep, iako je pi.o više nego što je normalno, ali ja sam bila zaljubljena do ušiju i obasuta pažnjom, tako da mi to nije smetalo. Tako je bilo 3 meseca i odjednom je počeo da me izbegava, pa sam saznala da postoji još jedna, odnosno videla sam ga sa njom. Mislila sam da nema povratka i nekako sam uspela da prebolim taj loš period, ali nakon 4 meseca pauze ponovo smo se upustili u vezu.

Tu je već započeo moj 5-godišnji pad, iako sam tada mislila da moja sreća počinje i da je to kraj mog slobodnog života. Polako, ali sigurno me to upropastilo. Počeli smo ponovo, naravno da je nastavio da p.je, ali bio je pored mene. Ponekad sam se veoma sramila njegovog ponašanja, ali sam ga volela i ćutala.

Posle godinu dana, iako sam mnogo patila, napustio me je i otišao sa prijateljem na tronedeljni odmor u neko selo, a ja sam sve vreme sedela kod kuće i plakala. Kada se njegov odmor približavao kraju, pozvao me je i izvinio se, a ja sam sve oprostila i progutala, već sam napola uništena.

Alk..olizam se nastavio sve dok mu život nije bio doveden u pitanje, zdravlje mu se ozbiljno pogoršalo, pa je morao da uzima veliku dozu le.kova. Srećom, izvukao se iz toga, sve vreme sam bila pored njega i nijednog trenutka ga nisam napustila.

Posle tromesečnog lečenja, ponuđen mu je posao koji nije bio u Srbiji, već u Nemačkoj. Prihvatio je bez mnogo razmišljanja, a ja sam ga podržala jer smo kod kuće bili u lošem materijalnom stanju.

Pogoršalo se jer je ubacio novi porok, kock.nje. Bila sam uvređena, nije mi se javljao na telefon, rekao mi je da sam dosadna jer sam ga svakodnevno zvala. Očigledno je tamo imao još jednu ženu, osim kockanja, kako bi zadovoljila njegove potrebe. Čekala sam i plakala dok mi jednog dana nije rekao da mnogo duguje nekim zelenašima i da mu je očajnički potreban novac.

Otišla sam kod njega i lagala da sam došla do novca, ali uspela sam da ga spasim i izvučem iz dugova. Umirio se, ali trebalo mu je nekoliko meseci da nađe novi posao i onda je potpuno zaboravio na mene. Zaboravio na novac i sve što sam trpela zbog njega, jedini izgovor mu je bio da nije imao toliko tolerancije kao ja.

Sada nemam želju da upoznam nijednog drugog muškarca, iako bih mogla biti cenjena. Poslednje što me je najviše zabolelo je to što je želeo da novogodišnju noć provede sam, a onda mi je slao fotografije devojke kako ulazi u njegov automobil i vozi se s njim, a kasnije kako je s njim u njegovom stanu.