Recept protiv pukotina, žuljeva, grube kože na petama i tvrdih naslaga na stopalima

Predložiću vam jedan recept protiv bolova u peti, koji je korstila moja komšinica i po njenim rečima izuzetno je efikasan.

Ako postoje pukotine, žuljevi ili čukljevi, gruba koža na petama i tvrde naslage na stopalima, ova procedura će biti takođe efikasna. Moja komšinica ima 57 godina, a njena stopala su kao kod dvadesetogodišnje devojke.

Lekovita tinktura sa aspirinom. Recept: 10 tableta aspirina ili andola (od 300mg) isitniti u prah i zaliti sa 250 ml komovice (ili 70%-tnim medicinskim alkoholom) i ostaviti da odstoji 1-2 dana. Svako veče promućkati tinkturu i umočiti u nju tufer ili komadić savijene gaze.

Oblog staviti na petu (žuljeve, stopala,) umotati najlonskom kesom i obuti čarapu. Ostaviti preko noći. Ujutro oprati vodom, obrisati i namazati nekom masnom kremom za noge ili glicerinom. Posle 10-12 tretmana stopala i pete su se očistili od grube kože i naslaga. Uzgred, stopala možete čistiti četkom ili kamenom za pete, a posle naneti kremu.

Sa ovom tinkturom mogu se tretirati i bolna mesta kod proširenih vena (varikoza). Posle utrljavanja, bol nestaje momentalno. Može se utrljavati na bolna mesta i kod osteohondroze, gde se javljaju taloženja soli.

Izvor: uspesnazena.com