Razredna Nikole Jokića otkriva: „Jedva je upao u školski košarkaški tim“

Nikola Jokić je najbolji, a to sada zna i ceo svet. A kakvi su bili njegovi školski dani, iz kojih predmeta je bio dobar, a iz kojih manje dobar, otkriva njegova bivša razredna Dragica Savić.

„Nikola Jokić je prve dve godine srednje škole bio u Somboru, a kod nas je došao kada je počeo da igra u KK Vojvodina i sećam se da je na prvom času, a su svi dečaci namerno kasnili na moj čas da bi ušli zajedno sa Nikolom, onako ponosni što imaju košarkaša, onako visokog. Dobro se uklopio, on je vedar čovek i dečak, nasmejan, bez obzira što je imao svakodnevno dva treninga, plus kondicioni“, ispričala je bivša razredna.

Zanimljivo je i to da je Jokić svojevremeno jedva zaigrao u školskom košarkaškom timu. O tome Dragica Savić govori ovako:

„Kolega koji mu je predavao fizičko je obavestio koleginicu koja vodi školski košarkaški tim. Međutim, mesec dana pred državno takmičenje je rekla da misli da im nije potreban. Nikola je ušao uz tešku protekciju kolege“, kroz smeh je ispričala ona.
Ipak, uspeli su da osvoje državno takmičenje, a dečaci su posle kroz šalu pričali da je turnir bio prljaviji jer su protivnici igrali prljavo kako bi pobedili Nikolu.

Nikola je bio redovan učenik, ali zbog izostanaka sa časova Sociologije morao je na razredni ispit.
„Sećam se kad je koleginica završila ispit, rekla mu je: „Ej, Jokiću, Imaš ti kliker, ali zaista malo sediš nad knjigom“, otkrila je profesorka i dodala da ga se svi u školi rado sećaju i navijaju za njega.

Izvor: kurir.rs