Rasim Ljajić pošao na pomen Oliveru Ivanoviću, Priština mu nije dala da pređe granicu

Predsedniku SDP Srbije Rasimu Ljajiću pripadnici kosovske policije nisu dozvolili da pređe administrativnu liniju na Jarinju i da u Kosovskoj Mitrovici prisustvuje obeležavanju treće godišnjice Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovicu.

Ljajić je na Jarinju zadržan više od dva sata, jer mu je najpre rečeno da se prema podacima iz baze KPS vodi kao ministar u Vladi Republike Srbije i da mu je zbog toga potrebna dozvola za prelazak administrativne linije.

Kada je Ljajić objasnio da nije član vlade i da u Kosovsku Mitrovicu ide u svojstvu građanina na obeleževanja godišnjice ubi*tva Olivera Ivanovića, pripadnici KPS su rekli da sačeka par minuta, a tih par miuta je trajalo dva sata.

Posle toga Lajić je zvanično obavešten da ne može da uđe na Kosovo i Metohiju, a kao razlog, nezvanično mu je rečeno da političarima i državnim zvaničnicima Republike Srbije nije dozvoljen ulaz zbog izborne kampanje, koja je u toku.

SDP Srbije će o ovom incidentu obavestiti sve relevantne međunarodne organizacije, a posebno one koje se bave zaštitom ljudskih prava. Pitamo se o kakvom slobodnom protoku ljudi, roba i kapitala i zajedničkom tržištu, CEFTi ili „mini šengenu“, možemo govoriti, ako se ne dozvoljava ni odlazak na obeležavanje godišnjice.

Izvor: kurir.rs