Rafalna paljba po Đokoviću: „Novak reaguje sa dosadnim gestovima, Rodžer nije mogao da ga razume“

Nekadašnji kapiten Dejvis kup reprezentacije Švajcarske, Klaudio Mecadri, pričao je za „Blik“ o odnosu Rodžera Federera i Novaka Đokovića.

On je u početku razgovora otkrio da njegov sunarodnik nije razumeo vodećeg tenisera sveta, posebno kada je reč o nedavnim dešavanjima.

– Rodžer voli istaknute ljude koji se međusobno cene, zbog toga se „bori“ sa Đokovićem. Bilo je situacija u kojima su se svi prilagođavali Novaku… Njih dvojica su prijateljski raspoloženi, ali su međusobno rezervisani – rekao je Mecadri i istakao da je razgovarao sa Federerom koji mu je rekao sledeće:

– Rekao mi je da i pored toga što je Novak dobar i interesantan, svakako još nije mogao da ga razume. Kada gomila podržava protivnika, Novak reaguje sa dosadnim gestovima. Čak i kada traži ljubav navijača, uvek „izlazi iz uma“ i preteruje.

Smatra da je čitav haos oko predsednika ATP-a, Krisa Kermodea, mogao da se izbegne.

– Postoje igrači koji vole rat, poput Ivana Lendla i Džona Mekenroa u prošlosti. „Udarci genija“ (film o Rodžeru i Rafi), je 2008. godine na Vimbldonu kasnije i kao knjiga imao veliki uspeh… Ali, ovog puta situacija je mogla da se izbegne – opisao je Klaudio Mecadri i pomalo „pecnuo“ Đokovića koji je istrajao u nameri da Kermod napusti čelnu poziciju ATP organizacije.

Izvor: sport.blic.rs