Putinov čovek ustao protiv Amerike : Traži od nje neverovatnih 50 milijardi dolara

Američko ministarstvo pravde je odustalo od sudskog gonjenja ruskih kompanija koje su povezane sa Jevgenijem Prigožinom, bogatim biznismenom i saveznikom ruskog predsednika Vladimirom Putinom.

Međutim, on sada uzvraća udarac i preti da će tužiti SAD za 50 milijardi dolara zbog „nepravednih optužbi“.

Prigožin, poznat i kao „Putinov šef“ jer je vlasnik ketering kompanije koja često poslužuje na događajima u organizaciji Kremlja. Objavio je saopštenje nakon što je američko Ministarstvo pravde u ponedeljak naglo odbacilo optužbe protiv njegove kompanije „Konkord“.

Tužioci su optužili „Konkord“ da stoji iza kampanje za pomoć Donaldu Trampu.

Ova vest je usledila svega nekoliko dana nakon što je objavljeno da postoji svedok koji može da dokaže direktnu umešanost Prigožina u američke izbore.

Kako je rekao Prigožin, to što se odustalo od optužbi protiv njegove kompanije, znači da su navodi o njegovom i ruskom mešanju u izbore bili „laž i fikcija“.

Zato „Konkord“ sprema tužbu zbog „nepravednog sudskog gonjenja“, rekao je Prigožin i dodao da će tražiti 50 milijardi dolara odštete.

Vlasti SAD su odustale od slučaja jer su se plašile lošeg „publiciteta i poštenog suđenja“, rekao je on.

Američko ministarstvo pravde saopštilo je kasno u ponedeljak da povlači optužnicu protiv kompanije „Konkord menadžmenta i konsalting“. Samo nekoliko nedelja pre nego što je suđenje trebalo da počne.

Izvor: kurir.rs