Proslavila se u „Porodičnom blagu“, a onda se vratila u rodno mesto: Nešto me je vuklo da se vratim na Kosovo

Nezaboravna srpska serija „Porodično blago“ spada u red kultnih na ovim prostorima, a priče u vezi s njom i glumcima koji su u njoj igrali neiscrpna su riznica zanimljivih informacija.

Mnoge naše glumce je upravo „Porodično blago“ vinulo u zvezde, a jedna od onih koja je Anika Milićević, danas Grujić.

Anika je u „Porodičnom blagu“ glumila ćerku Janka Jankovića Listera, koga je tumačio Branko Cvejić. Ona danas izgleda veoma drugačije, a posle ove serije odustala je od glume na kratko i u potpunosti se povukla iz tog sveta.

– Oduvek sam maštala da budem glumica. Spontano je to došlo. Niko se u porodici nije bavio glumom. Moja nana mi je pred smrt rekla: „Lepo što se baviš ovim poslom“, iako joj nije bilo drago dok sam to studirala – rekla je svojevremeno Anika, koja je glumu završila u Prištini.

Ova glumica je iz rodnog mesta Lipljan otišla za Beograd da okuša sreću, 1999. godine.

– Taman je karijera krenula uzlazom putanjom. Krenula sam da radim sve više i više i onda je sve to odjednom prekinuto. Bila sam mlada i hrabra i išla na nekoliko mesta. Predstavila se i rekla da volim da radim to što sam završila, ali silom prilika to je prekinuto. Dobila sam šansu da igram u Ateljeu 212. To je bilo predivno iskustvo. Igrala sam u dve predstave, ali sam izašla iz toga. Nešto me je vuklo da se vratim na Kosovo – ispričala je ona.

Prema njenim rečima, odustala je od karijere u srpskoj prestonici.

– Bilo mi je teško da živim na relaciji Beograd – Lipljan i odlučila da se vratim ovde, gde sam upoznala sadašnjeg supruga. Tu smo se i venčali. To je sudbina – istakla je Anika, koja ima i sina od 15 godina.

Glumicu smo gledali u novoj seriji „Mala supruga“, a kako je sama istakla, nova uloga joj jako prija.

– Dobro mi je došao ovaj posao da se rasteretim od svih tuga koje su nam se dešavale u poslednje vreme, meni je ovo mnogo značajno i prija mi. Kad dođem ovde, zaboravim na svu muku i radim sa mladim ljudima – rekla je ona.

Izvor: kurir.rs