Producent Ace Lukasa besan: Olivera Kovačević sabotira odlazak Lukasa na Evroviziju

Producent folk pevača Ace Lukasa – Saša Mirković smatra da urednica RTS Olivera Kovačević nema nikakve ingerencije kako bi određivala da li će se uopšte Beovizija naredne godine održati, te pojasnio zašto je Aca najbolji izbor za ovo prestižno takmičenje.

Olivera Kovačević, glavna i odgovorna urednica zabavnog i sportskog programa RTS-a, govorila je o potencijalnom srpskom pobedniku koji će otići na ovo prestižno muzičko takmičenje, nakon što je Aca Lukas sa svojim timom objavio da je pesma za Evroviziju već spremna.

– Svi su dobrodošli da se prijave na konkurs. Proceduru izbora ćemo obaviti prema evrovizijskom standardu i pravilniku, a jedino nepredviđene epidemiološke mere nas mogu prisiliti da na drugi način izvršimo izbor. Konkurs je tek otvoren, o tome ko će biti predstavnik na Pesmi Evrovizije odlučivaće žiri i publika nakon takmičenja u februaru. Ili, u slučaju nemogućnosti održavanja takmičenja, odlučiće sam RTS – izjavila je Olivera.

Međutim, ovaj njen stav naišao je na oštre kritike Saše Mirkovića, muzičkog i filmskog producenta, koji je 2007. godine doneo pobedu Srbiji sa Marijom Šerifović. On smatra da bi ovakav izbor predstavnika, RTS sproveo očigledno uplašen Ace Lukasa, njegovog tima, kampanje i ogromne podrške koju ima u narodu. U tom tonu, komentarisao je zbog čega se tome protivi.

– Poznajući Oliveru Kovačević ne mogu da razumem odakle joj stručni kvaliteti da uopšte odlučuje o zabavnom i sportskom programu RTS-a. Koliko sam upoznat sa njenim radom i poznavanjem muzike, tvrdim da je, što se muzike tiče, prvo – neobrazovana, drugo – nenadarena i gluva ko top da bi se razumela u muziku. Muzičku redakciju RTS-a pretvorila je u privatnu prćiju i sabotira Lukasa od samog početka – poručio je Mirković, objašnjavajući podrobrno zbog čega još ima takvo mišljenje.

– Da li je RTS ikada prenosio ili pustio Lukasov nastup od kada je na čelu muzičke redakcije gospođa žuta Olja? Nije. Postavlja se pitanje zašto to Olivera radi? Zbog antagonizama prema Lukasovim političkim stavovima, pošto je poznato da je u ljubavnoj vezi sa Đilasovom perjanicom Borkom Stefanovićem ili jer od Lukasa ne može da ostvari ličnu korist kakvu je ostvarivala poslednjih godina šaljući na Evroviziju loše pesme i izvođače. Takođe se nameće i pitanje: zašto Oliveri nije stalo da Srbija ostvari dobar rezultat? Tim pitanjem treba da se pozabave državni organi jer ona, sabotirajući dobre pesme i izvođače, sabotira i državu, kojoj je uskraćeno da opet bude prestonica evropske muzike.

Mirković se prisetio i svog odlaska na Evroviziju pre 14 godina, kada je sa Marijom Šerifović Pesmu Evrope doveo u Beograd.

– Nije tajna da sam ja i 2007. godine imao sličan problem sa Oliverom i njenim mentorom, pokojnim Tijanićem. Uz tešku borbu uspeo sam da odemo na Evroviziju i vratimo se ovenčani pobedom. I sada će oni pokušati sve da bi sprečili Lukasa i naš tim da odemo da časno predstavimo državu. Siguran sam da u tome neće uspeti i da će morati da vrati ono što je nekome uzela da bi ga progurala – kaže producent za naš portal i navodi zašto bi Aca Lukas bio odličan predstavnik Srbije u Torinu.

– Lukas je naša najveća zvezda, ima sigurne glasove ogromnog broja država, kako iz okruženja tako i u Australiji. Lukasa podjednako vole i Srbi i Hrvati i Bošnjaci. To je najveća prednost koju on ima, pored muzičke genijalnosti. Kad bi svi stavili prst na čelo, shvatili bi da ne treba dozvoliti jednoj muzički nepismenoj ženi da uništava srpsku muziku i sprečava da Srbija bude na muzičkom krovu Evrope. Ja ovo imam pravo da kažem jer sam jedini producent koji ima uspeha na Evroviziji i zna kako se pobeđuje, jer sam to već uradio sa Marijom Šerifović. A zamislite koliko je sve to lakše sa Lukasom koji je mnogo veća zvezda i kompletniji muzičar. Siguran sam da će Olivera uprkos svoj njenoj moći koju crpi iz svoje funkcije ostati kratkih rukava jer ćemo pobediti i sve to njeno bahaćenje zbog Srbije, pesme i zbog sve naše dece – ogorčeno priča Mirković.

Izvor: 24sedam.rs