Procurila tajna prepiska Nadala sa stricem Tonijem pred duel sa Đokovićem: Ovo je bio ključ Rafine titule na Rolan Garosu

Rafael Nadal je pokorio Pariz – ponovo! Španac je nastavio da obara lični rekord na Rolan Garosu 12. titulom na ovom Gren slem turniru!

Ipak, kako je i sam Rafa rekao u govoru posle pobede, pre nekoliko nedelja se pitao da li će uopšte biti spreman da igra, a kamo li da osvoji titulu. Povreda je usporila njegovu pripremu za Rolan Garos, pa je prvi put u karijeri do Rima (poslednjeg turnira pred Rolan Garos), došao bez osvojene titule na šljaci.

I u Rimu Nadal nije bio pun samopouzdanja, ali ga je pobeda protiv Đokovića nahranila energijom i verom da će na Rolan Garosu osvojiti pehar. Ključni čovek u celoj priči bio je njegov stric Toni Nadal, koji je otkrio i detalje njihove prepiske, koja je Nadalu ulila sigurnost i dala mu pravac u kome treba da razmišlja u nastavku sezone.

– Sećam se kada sam bio u Rimu, rekao sam mu, ne razmišljaj puno, jer nisi daleko od nivoa. Video sam trening i rekao sam mu „Okej, još malo i siguran sam da ćeš igrati dobro“, on je uzvratio sa „Ahhh“. Za njega to nije bio dobar momenat, ali ja sam mu rekao da mora da pobedi u Rimu, i da će onda osvojiti Rolan Garos i da će ovo biti dobro leto za njega – rekao je Toni i otkrio da je rad ključan za Rafinu inspiraciju.

– Ponavljam svake godine, ali teram sebe da ponovim ponovo, to je neverovatno. Umetnik Pikaso je rekao da inspiracija dolazi od posla, isto je i za Rafaela. Inspirancija je dobra, ali rad je ključan – navodi njegov dugogodišnji trener, koji veruje da njegov bratanac može još nekad da osvoji Rolan Garos.

– Rafa zna da je svake godine sve teže. Protiv Tima je bilo teško. mislim da je slabiji nego 2008. godine kada je pobedio Federera. Ali, mislim da je i dalje dovoljno dobar za protivnioke kao što je Tim. Nadam se da će imati šanse da osvoji još Rolan Garosa – zaključio je Toni Nadal.

Izvor: telegraf.rs