Pritisnite OVU tačku i držite tačno JEDAN MINUT – ono što ćete onda osetiti u vašem telu će vas ostaviti bez teksta!

Možda ste čuli za akupresuru, metodu koju su još ranije praktikovali Kinezi, a i dan danas ih koriste ljudi kako bi se oslobodili bola na različitim delovima tela. Prema mnogim studijama, pritiskanjem akupresurnih tačaka pravilno, možete iskusiti pozitivne rezultate u odnosu na bol i nelagodnost. Najbolja stvar kod akupresure i refleksologije je što možete sami sebi pomoći.

Akupresura i refreksologija

U refleksologiji i akupresuri restorativna masaža pritiska u određenim delovima šake i stopala, olakšavaju optimalno zdravlje i ublažavaju bol. Akupresura ne samo što pomaže da se rešite bola, već i u mučnina, vrtoglavica i mnogih drugih stvari.

Lupanje srca

Možda ćete nekad iskusiti da vam srce odjednom počinje ubrzano kucati. To može biti rezultat anksioznosti i nervoze.

Lečenje kroz akupunkturu

Lupanje srca je zastaršujuće iskustvo koje inače nije štetno, ali može biti tretirano metodom akupunkture, samo što će jedina razlika biti to što ćete umesto igle koristiti vaše prste.

More mira

Tačka akupresure nalazi se u centru grudne kosti i naziva se „more mira“, stoga, pritisnite ovu tačku palcem 1-2 minuta i dišite polako.

Prednosti „moru mira“

Za lečenje nervoze, probleme u grudima, lupanje srca, astme, kašlja, anksioznosti i nekoliko problema sa grudima kao što su nedovoljno laktacije i mastitis.

Tačka trećeg oka

To je još jedna tačka mirovanja i nalazi se između obrva. Stoga, imenovana je kao treće oko.

Benefiti tačke trećeg oka

Na kontinuirano pritiskanje tačke, svi poremećaji spavanja, nesanica, glavobolja, problemi s očima, vrtoglavica, zapušenje nosa, nestaće.

Aktivirajte ovu tačku

Da bi aktivirali tačku trećeg oka, potrebno je da zatvorite oči i sednete u opuštenu poziciju. Stimulišite ovu tačku srednjim prstom i dlanovima, pritisnite tačku 1 minut i dišite duboko.

Stomak

Mnogi refleksolozi preferiraju ovu tačku zato što pomaže da se stvori pokret koji poboljšava proces disanja i daje osećaj olakšanja.

Podlaktica

Stres i anksioznost zapušavaju protok energije u telu koje bi ova tačka mogla da popravi. Pomaže da se energija kreće u pravom smeru, pomažu vašem mentalnom fokusu i smanjuje stres.

Dlan

Onog trenutka kada pritisnete ovu tačku, osetićete kako stres isparava. Nalazi se na jednoj od najvažnijih meridijana (energetski kanal). Nestaće problemi sa nesanicom, glavoboljom, bolovima u stomaku i probavnih smetnji više neće biti.

Dokolenica

Ako osećate stres u gornjem delu tela, masiranje ovog mesta je savršeno.

Stopalo

Pritisak na ovu tačku može da pomogne opterećenom i stresnom umu. Neki refleksolozi veruju da je ovo najbolji meridijan za lečenje pankraesa, u centru stopala.

Najvažniji savet koji trebate da imate na umu

Najvažniji deo polazi iz disanja. Potrebno je ravnomerno i duboko da dišete. To će opustiti celo telo i um.

Izvor: fokuzz.com