Priština dopunjava spisak nepoželjnih kojima je zabranjen ulaz na Kosovo: Na listi Stefanović, Vulin, Ana Brnabić, Šešelj, general Diković…

Privremene institucije iz Prištine saopštile su da su sastavile spisak imena ličnosti i zvaničnika, mahom iz Srbije, ali i drugih zemalja, koje ne mogu da uđu ili borave na Kosovo i Metohiji, prenose prištinski mediji.

Kako se navodi, na podužem spisku nepoželjnih osoba su premijerka Ana Brnabić, zvaničnici UN i pripadnici osoblja misije UNMIK, uključujući Rusa Mihaila Krasnoščekova koga je kosovska policija uhapsila pre nekoliko dana u akciji na severu KiM.

Kako su naveli u kosovskom Ministarstvu spoljnih poslova, na spisku su imena više desetina osoba, pretežno iz Srbije, koji ne mogu da uđu na teritoriju Kosova, prenosi Koha.

Politički savetnik ministra spoljnih poslova Ljiridon Lapaštica rekao je da se taj spisak povremeno obnavlja „u zavisnosti od razvoja situacije i ponašanja Beograda i srpskih zvaničnika“, ali da je odnedavno broj „nepoželjnih“ ličnosti povećan.

Na spisku su, kako se navodi u ministarstvu, i Vojislav Šešelj, zatim bivši načelnik Generalštaba VS Ljubiša Diković, kao i ministri odbrane i unutrašnjih poslova Srbije.

Izvor: kurir.rs