Pripadnici ovog horoskopskog znaka su bahati, ali su najbolje vođe

Ljudi rođeni u znaku Lava imaju kraljevsko, ponosno držanje koje je nemoguće ne primetiti. Sposobni su da ostvare sve što požele, a svojim govorom zadržati pažnju okoline. Premda u svemu žele da budu najbolji, imaju veliko srce i spremni su da pomognu dragim ljudima.

Uvek teže nečem novom i nesvakidašnjem, mrze rutine, zato kad se nađu u takvoj životnoj situaciji sposobni su da stvore vlastitu dramu i uzbuđenje.

Zbog svog živahnog temperamenta lako se izvuku iz loših osećaja, očaja ili nesrećnih događaja. Ako su nesrećni, stvari će uzeti u svoje ruke i nastojati da isprave negativnu situaciju.

Privlače ljude svojom žudnjom za životom i toplim duhom, pa ih je teško ne voleti. Lavovi su pravi prijatelji koji mogu sve da oproste jer nisu zlopamtila. Ovom vatrenom znaku treba partner koji je samosvestan i na istom intelektualnom nivou.

Izuzetno su osetljivi, ali to dobro skrivaju. Njihov ego zahteva poštovanje i klanjanje pa ne pristaju na poniženje pa čak ni od dragih osoba.

Ipak imaju i neke negativne osobine. Gladni su pažnje i obožavaju da se šepure. Pompezni su i ​​misle da su stvarno kraljevi ili kraljice. Veliki su snobovi i mogu biti vrlo oholi i bahati.

Izvor: superzena.b92.net