Prestanite da tražite svoje nedostatke, tako ih samo naglašavate i uvećavate

Prestanite da se stalno gledate u ogledalo, tražeći svoje nesavršenosti. Da, postoje, postojale su i postojaće u budućnosti, ali nisu prepreka vašem putu ka sreći.

Ogledalo je samo slika koja ne otkriva ništa o vašoj duši. Zastanite, pronađite unutrašnji mir i pokušajte da vidite svoju dušu. Ono suštinsko se ne opaža spolja. Pokušajte da iscrpite sve svoje vrednosti koje su potisnute, a zatim uložite u njih, poboljšajte ih i iskoristite ih za stvaranje boljeg sveta.

Prestanite da se upoređujete sa onima oko vas. Svako od nas nosi žar u sebi koji svetli i može se zapaliti u bilo kom trenutku, ali vi to ne primećujete, jer je skriven duboko unutra. Primećujete samo „savršenstva“ i to vas vuče unazad. Ne upoređujte se – niko na ovoj planeti ne može biti dostojan da se uporedi sa njim, jer ste vi samo vi, jedinstveni.

Prestanite da se u svakoj situaciji trudite da izgledate srećno pred drugima i da zadržavate svoje suze. Smejte se kad vam se smeje, plačite kad vam se plače. Život se sastoji od uspona i padova, nije potrebno da uvek glumite živu lutku koja bi pred drugima uvek trebalo da bude „normalna“, uredna, nasmejana i srećna. Budite svoji!