Premijerka i članovi Vlade testirani na korona virus: Nema zaraženih, rezultati testova negativni

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i svi članovi njenog kabineta testirani su na koronu. A kako saznaje “Blic”, zaraženih u neposrednom okruženju premijerke, nema.

Nakon što je otkriveno da je došlo do prvog slučaja zaraze korona virusom u Vladi Srbije i da je koronavirusom zaražen Branislav Blažić, državni sekretar iz Ministarstva zaštite životne sredine, iz predostrožnosti je doneta odluka da se ceo kabinet testira.

– Svima su brisevi uzeti u utorak i sredu. Sačekali smo rezultate u samoizolaciji i tek kada je stigla potvrda da su svi negativni, vratili smo se na posao – kaže izvor “Blic” iz Vlade.

Iako Blažić ne radi u Nemanjinoj 11, već je njegovo Ministarstvo na Novom Beogradu, savet stručnjaka bio je da se testiraju svi.
– Hteli smo da izbegnemo svaki mogući rizik i za predsednicu Vlade. Za sve njene saradnike, ali i za ljude sa kojima se oni svakodnevno sastaju – kaže naš sagovornik.

Jedan od testiranih je i Brnabićkin savetnik za medije Mladen Bašić. On kaže da je svima uzet bris. I da su se svi pridržavali preporuka lekara dok nisu stigli nalazi.

– Radili smo od kuće, telefonom, svi, ukujučujući i predsednicu Vlade. Tek nakon što su rezultati pokazali da nismo inficirani koronom, vratili smo se na posao – navodi Bašić.

U izolaciji do dobijanja ezultata bila je i premijerka, koja se odmah nakon dobrih vesti, pojavila na kriznom štabu u društvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

I svi iz Ministarstva zaštite životne sredine koji su bili u kontaktu s Blažićem su poslati u izolaciju. A sam ministar Goran Trivan samo je telefonski kontaktirao s Blažićem. I svima ostalima s kojima je državni sekretar kontaktirao lično.

Branislav Blažić je trenutno hospitalizovan na Infektivnoj klinici u Beogradu.

Izvor: blic.rs