Prema feng šuiju, ovo nikako ne sme stajati u vašoj spavaćoj sobi, jer vam ometa san

Ako loše spavate ili imate noćne more, verovatno imate loš raspored u spavaćoj sobi.

Spavaća soba treba da bude oaza mira i spokoja, mesto gde se možete fizički i psihički opustiti i obnoviti energiju. Prema tome, ista soba mora biti uređena i skladna, kažu stručnjaci za feng šui.

Po pravilu su neke stvari apsolutno suvišne u prenatrpanoj sobi, mogu poremetiti energetsku ravnotežu i negativno uticati na vaše mentalno stanje, raspoloženje, kvalitetan odmor i spavanje.

Previše zelenila

Iako su žive biljke veoma poželjne u životnom prostoru, ne biste trebali preterivati, jer prema feng šuiju one mogu emitovati određene frekvencije energije koje mogu poremetiti vaš san. Poželjno je imati jednu, do dve biljke u sobi u kojoj spavate.

Neprijatni i jaki mirisi

Mesto na kojem spavate morate nekako izolovati od mirisa, poput mirisa vlage, mirisa kuhinje ili raznih hemikalija kojima ste očistili kuću, kao i raznih jakih parfema. Poželjno je dobro provetriti sobu pre spavanja.

Previše stvari u spavaćoj sobi

Prema stručnjacima za feng šui, u spavaćoj sobi nikako ne biste trebali slagati razne stvari i nameštaj. Previše stvari troši energiju, kako fizičku, tako i emocionalnu, i stvara poteškoće i nelagodu, a često se mogu javiti osećaj usamljenosti i melanholije pred spavanje. Stoga ukrasite svoju spavaću sobu na minimalistički način.

Skladište ispod kreveta

Prostor ispod kreveta mnogi koriste za sakrivanje viška stvari, ali to uopšte nije dobro. Mnoge stvari ispod mesta gde spavamo emituje lošu energiju i mogu uticati na loš kvalitet i loše spavanje, a takođe mogu prouzrokovati prevremeno buđenje i loše snove.