Predsednik Vučić sa građanima u Raškoj: Srbija je uz vas, pobedićemo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa građanima koji su sa severa KiM stigli u Rašku. Na početku sastanka Vučić je rekao da će saslušati svakog ko ima šta da kaže pa će, ako treba, ostati i celu noć. Sastanak „moderira“ Goran Rakić, ministar u Vladi Kosova.

„Mi moramo sami da se branimo, ako vi nećete“, rekao je jedan od građana, a kratko i emotivno obratila se i sestra od strica Srećka Sofronijevića, rekavši da joj je sin zbog situacije otišao sa Kosova i da ga je željna.

Glavno pitanje okupljenih građana bilo je da li mogu računati na podršku države.

„Ovi ljudi ovde, mi im neizmerno verujemo. Mi imamo samo jednu državu, to je Srbija. Ćutali smo zarad mira, ali više ne možemo. Želim samo da kažete ovim momcima ovde da je Srbija iza nas. Kažite im kako je i šta je“, rekao je jedan građanin Kosovske Mitrovice, obraćajući se predsedniku.

Takođe, bilo je i predloga za „građansku neposlušnost“ i izlazak građana iz institucija u Prištini. Predsednik je strpljivo saslušao pitanja i predloge građana, pa izjavio:

„Neću o prošlosti. Reći ću samo nekoliko stvari. Nisam tražio od vas da budete uz mene. Ne postoji ovde nijedna lepa stvar. Želim da vas podsetim na 2013. godinu, zahvaljujući vama, a uprkos stavu svih ministara, koji su hteli da Srbija uđe u UN“, rekao je Vučić i nastavio:

„A koje je rešenje dobro? Racionalno, održivo, a da ne ugrozimo Srbiju? Trebalo je podići Srbiju. Deo ovih momaka znam i sa stadiona. Ja sam taj koji je kriv i koji je rekao da ne na.adate ROSU. Sve njih sam molio. Rekao sam Lajčaku „Zauzdajte ih, ili ćemo mi“. On je rekao radimo na tome i onda su se povukli. Imali su podršku makar jedne države. I to nije zemlja EU“, rekao je Vučić i dodao:

„Razumeo sam vašu odluku. Nisam glup da ne vidim da je to vaš dogovor. Šta god da se desi i kako god – Srbija će biti uz vas“, poručio je Vučić okupljenim građanima.

Izvor: nova.rs