Predsednik Srbije se vakcinisao: Doktorke ga sačekale, a on im doneo cveće (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Rudnu Glavu se vakcinisao protiv korona virusa. Vučić je primio kinesku Sinofarm vakcinu u Zdravstvenoj stanici Rudna glava Doma zdravlja „Dr Veroljub Cakić“ Majdanpek.

– Šta možemo da ti pomognemo? – upitao je predsednik u razgovoru s meštanima pre vakcinacije u Rudnoj Glavi pošto mu se jedan od meštana požalio da živi teško u staroj kući, da mu je „žena ćorava, a on ćopav“ i da nemaju a da sin živi blizu a nema posla.

– Jel ti znači da ti zaposlimo sina – pitao je Vučić pa dodao: Ima li ljudi da je još nešto važno, da pomognemo… posle čega je s jednim meštaninom razgovarao i o rakiji a najmlađe žitelje upitao kako uče i jel vole fudbal.

Predsednik se potom uputio ka seoskom ambulanti gde su ga je dočekalo medicinsko osoblje, uzelo mu podatke, izmerilo pritisak posle čega se sa osmehom vakcinisao.

– Primio sam vakcinu i odlično se osećam – rekao je predsednik po izlasku iz ambulante.

– Nisam ni osetio, doktorka Anita ima laku ruku, rekao je predsednik obećavši meštanima posle vakcinacije da će direktor Jumka sutra obići njihov kraj, da se tu oko Vidovdana otvori jedna fabrika, da imaju posla.

Njega je vakcinisala doktorka Anita Repeđić, kojoj je Vučić, prilikom ulaska, predao buket cveća. U razgovoru sa medicinskim osobljem Zdravstvene stanica Vučić se informisao o procesu vakcinacije u Rudnoj Glavi.

Doktorka je, posle davanja vakcine, predsedniku poručila: Vidimo se za tri nedelje, za drugu dozu.

Meštani su ga na samom dolasku pozdravili aplauzom kao i po izlasku iz ambulante. Predsednik je s meštanima razgovarao i kakva im je rakija pa je rekao da će da svrati.

U Rudnoj Glavi će predsednik Srbije održati sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave Borskog okruga i preduzetnicima iz Rudne Glave.

Inače, Rudna Glava je najveće seosko naselje u opštini Majdanpek, sa oko dve hiljade stanovnika. Predsednik Vučić je, pre par dana, prilikom obeležavanja početka radova na deonici puta Novi Beograd, najavio da će, ako novi kontingent vakcina kineskog Sinofarma stigne u ponedeljak u Srbiju, u utorak otići u Rudnu glavu da se vakciniše.

Izvor: kurir.rs