Predsednik Srbije prokomentarisao zlatiborske cene: Ko neće da plati pivo 650 dinara, ne mora

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se oglasio povodom cena na Zlatiboru i Kopaoniku, te je rekao da ko neće da plati 650 dinara, ne mora i ističe da ne razume „histeriju“ tim povodom.

Vučić je rekao i da ne treba zameriti ugostiteljima zato što žele da rade, jer, kako kaže, za samo tri meseca ključno pitanje će biti ekonomija.

„Zato moram da priznam da ne razumem histeriju oko računa na Zlatiboru i Kopaoniku. Ako vam se ne plaća nemojte tamo da idete. Svako bira gde, imate jefitnije, imate skuplje. A kada plaćamo u inostranstvu deset puta skuplje onda nemamo problem sa tim“, rekao je Vučić dodavši da se i ne seća kad je poslednji put bio na Zlatiboru a da je na Kopaoniku bio s vojskom…

Kad je reč o velikom broju posetilaca na Zlatiboru i Kopaoniku u vreme pandemije, kaže da ne može ljudima da se zabrani da idu na planine.

Ima, kaže, i onih koji ne veruju da korona postoji dok se lično ne uvere.

„Bane Nedimović je mnogo mlađi od mene, ali je jedva preživeo koronu, a isto tako nije verovao. Lečili su ga najbolji lekari i jedva je preživeo i sad ga pitajte da li bi se šalio sa tim kao što se šalio“, rekao je Vučić.

Izjavio je i da Srbija ima više nego dovoljno vakcina protiv gripa i spremna je da pomogne i zemljama u regionu.

„Imamo je još 250.000, ali molim ljude koji se nisu vakcinisali protiv gripa, posebno mlađe i sredovečne da se vakcinišu. Imamo četvorovalentne i šestovalentne vakcine“, rekao je Vučić u Laćarku.

Izvor: tanjug.rs