Predsednik Srbije najavio novčanu pomoć i za muzičare i nezaposlene

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je juče nove mere ekonoske pomoći.

– Imam vest i za muzičare, iako oni ne plaćaju porez, ali smo našli način da i oni dobiju podršku. Muzičari nisu registrovani u APR-u, našli smo način kako da proverimo koliki ih je broj, oko 3.000 preko različitih organizacija, dobiće podršku. Možda dva minimalca. Verujem da će Vlada to podržati i dodao:

– Imaćemo za nezaposlene dodatnu podršku, osim 60 evra, dobiće još 60 evra u junu mesecu. Ukupno 120 evra.

Penzioneri će dobiti u maju i novembru po 30 evra kao i svi punoletni građani Srbije. U septembru će penzionezi dobiti još po 50 evra dodatno. To je 110 evra za penzionere.

Od aprila krećemo u isplatu minimalaca za radnike u privatnom sektoru, 3 minimalca za njih. Imali smo podršku za autobuske prevoznike, imaćemo za hotelijere. Za nezaposlene idemo sa dodatnom odlukom gde će primiti još 60 evra u junu mesecu – najavio je Vučić.

– Od aprila krećemo u isplatu minimalaca za 1.550.00 radnika u privatnom sektoru, mikro, mala, srednja i velika preduzeća. Ići ćemo sa dodatnom podrškom za hotelijere, 350 evra po sobi, 150 evra po krevetu, rekao je predsednik i dodao da sve to plaća država i da će ugostitelji dobiti još jedan minimalac.

Izvor: kurir.rs