Pred nama su 3 tropska dana, a u ovim gradovima će danas biti najtoplije – upaljen crveni meteo alarm

U Srbiji će danas biti veoma toplo, sa najvišom temperaturom do 38 stepeni Celzijusa.

U južnom Banatu i donjem Podunavlju povremeno jak vetar. Jutarnja temperatura od 18 do 24, najviša dnevna od 35 do 38 stepeni.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će od danas do četvrtka biti sunčano i veoma toplo sa najvišom temperaturom od 35 do 39 stepeni Celzijusa. Samo u četvrtak na severu zemlje biće promenljivo oblačno sa temperaturom od 32 do 34 stepena, objavljeno je na sajtu RHMZ. U Beogradu će danas i sutra biti sunčano i veoma toplo sa najvišom temperaturom od 36 do 38 stepeni.

Na teritoriji cele Srbije na snazi je narandžasti meteo alarm, osim u Šumadiji, Pomoravlju, zapadnoj i jugoistočnoj Srbiji gde je na snazi crveni.

Indeks UV zračenja u celoj Srbiji je u kategoroji veoma opasna pojava i označena brojem deset, osim u Sjenici, Prizrenu i Zlatiboru gde je devet, na Paliću je osam.

Prema prognozi RHMZ, danas će najtoplije biti u Loznici, Kragujevcu, Kraljevu i Nišu sa 38 stepeni.

Prema prognozi za narednih 7 dana, u Srbiji će u sredu veći deo dana biti sunčano i veoma toplo sa najvišom temperaturom od 35 do 39 stepeni, uveče uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde pljuskovi i grmljavina.

Od četvrtka se očekuje promenljivo oblačno i svežije sa češćom pojavom pljuskova i grmljavine. Moguće su i vremenske nepogode sa jakim pljuskovima, velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom. Od petka temperatura u granicama proseka od 25 do 29 stepeni.

Izvor: tanjug.rs