Pravo blago iz prirode: Oduševiće vas načini na koje možete da iskoristite kokosovo ulje

To je zato što kokosovo ulje ima neverovatne benefite za kožu i lepotu. Koristi se umesto hidratante kreme, odličan je čistač za kožu, a da li smo spomenuli koliko je jeftin?

Evo kakve sve primene ima kokosovo ulje. Sigirni smo da ćete sledeći put kada odete u prodavnicu potražti upravo ovo malo tečno čudo.

Hidrira lice

Ipak kokosovo ulje se ne preporučuje svima, jer može može da zapušiti pore, ali ako vaša koža toleriše teška ulja i kreme onda je odličan način da hidrirate kožu. Ono povećava nivo vlage i pomaže koži da se vrati u život posle isušivanja od sunca. Najbolje vreme za nanošenje je pred spavanje, jer će tako dugo ostati na koži pa će ga ona iskoristiti na najbolji mogući način. Osim toga, možete da ga dodate tečnom puderu za dnevnu hidriranost.

Ulje za masažu

Odličo je za masaže. Možete ga koristiti zasebno ili možete da ga pomešate sa par kapi omiljenog eteričnog ulja.

Losion za telo

Preporučuje se nanošenje nakon kupanja, a posebno nakon brijanja, jer će umiriti kožu.

Skidanje šminke

Ako vam se ideja da ostavite kokosovo ulje na licu celu noć ne dopada, pokušajte da ga koristite kao sredstvo za uklanjanje šminke. Kokosovo ulje uklanja šminku i prljavštinu sa kože. Koristite ga kao i svaki drugi skidač šminke. Natopite tufr uljem ipređite preko lica.

Piling

Pomešajte kokosovo ulje sa kafom, krupnim šećerom ili morskom solju i imaćete najbolji pilng za telo. Ovakav tretman izvodite isključivo na telu, jer će biti previše agresivan za lice.

Izvor: stil.kurir.rs