Poznati novinar plakao na meču Nemačke i Srbije: Došao sa ćerkicom da gleda Orlove, a onda… (VIDEO)

Prijateljska fudbalska utakmica između Nemačke i Srbije (1:1) je odigrana, ali će posle meča biti posla i za disciplinske organe.

Nemački mediji dan kasnije pišu o nedoličnom ponašanju navijača, a policija je već pokrenula istragu zbog rasističkih povika na račun pojedinih reprezntativaca Nemačke, o čemu je svedočio novinar Andre Fogt, koji je postavio i snimak na društvene mreže.

– Na meti su bili Liroj Sane i Ilkaj Gindogan koji su vređani u prvom i drugom poluvremenu. Ali tu nije bio kraj, pojedini navijači su išli toliko daleko da su veličali Hitlera, a zapanjen sam što se niko u tom delu tribina nije usprotivio, izjavio je Fogt.

Detaljno je opisao šta su govorili fudbalerima dok su vodili borbe sa našim asovima.

– Kada god je Sane imao loptu, pričali su o njegovoj boji kože. Gindogan je odjednom postao Turčin, pa su govorili pseudoturskim jezikom kada god bi primio loptu.

U video snimku je Vojt osudio takvo ponašanje.

– Ako niko ne kaže ništa, to se nastavlja i nastavlja. Ako ikada iskusite nešto ovako, samo kažite nešto, bilo šta! Š.kiralo me je da niko nije rekao ništa protiv toga. Sedite tamo sa dvogodišnjom ćerkom i pitate se: „Gde ovo vodi? Zašto niko ne kaže ništa. To me š.kiralo više nego ti idioti – rekao je u video snimku pre nego što je zaplakao.

Achtung kein Basketball: Ich könnte kotzen.

Gepostet von André "Dré" Voigt am Mittwoch, 20. März 2019

Portparol Fudbalskog saveza Nemačke izjavio je da Savez razmišlja o sledećim koracima u ovom slučaju, a od Fogta je već zatražen snimak kako bi se utvrdio identitet odgovornih navijača.

– Sada me interesuje da vidim šta će da ispadne od toga. Znam da može da bude neprijatno i po mene zbog reakcije, ali kada sam ustao ne želim da odustanem – završio je Vojt.

Izvor: kurir.rs