Postupak koji vraća veru u ljude: Gospodin mi doneo 200 evra, kaže „imam ja tačno da vam dam ali ovo je za vaše nerviranje!“

Da li vam je ikada iko dao ekstra novac za nerviranje? Verovatno je odgovor ne. Jedan Novosađanin imao je tu privilegiju i to u saobraćaju, gde smo naviknuti da nema mnogo mesta za lepo ponašanje. On je na 160 evra za štetu dobio dodatnih 40, a uz to i izvinjenje.

– Gospodine, ćerka je udarila na prakingu vaš auto, pa se javite da se dogovorimo – pisalo je na ceduljici koju je čovek ostavio na oštećenom automobilu. A onda, iznenađenje…

Kada je korisnik društvene mreže Tviter, koji je to sve podelio na svom profilu, javio, čekao ga je još jedan prijatan gest čoveka sa ceduljice.

– Moram da pohvalim džentlmenski postupak u saobraćaju u Novom Sadu. Udaren i oštećen branik i krilo. Majstor procenio 160 evra. Gospodin mi doneo 200 evra, kaže imam ja tačno da Vam dam, ali ovo je za vaše nerviranje! Sve rešeno bez policije! Svaka čast respect! – stoji u objavi oštećenog.

U komentarima ispod objave nizale su se reči hvale za postupak, ali i onog ko je znao da pohvali, pa je sveopšti utisak da vera u ljude nije umrla i da stvari mogu i ovako da se završe – ako su obe strane civilizovane.

Izvor: blic.rs