Postoje i ovakvi lekari – evo kako su lečili moje dete u hitnoj pomoći

Status Irene Jović:

Sinoć sam imala neobično iskustvo … Moje autistično dete je povredilo glavu i otišli smo u hitnu pomoć na ušivanje. Iz našeg dosadašnjeg iskustva iz bolnice očekivali smo stres, napetost i mnogo, mnogo suza .

Ali kad smo u 23.00 došli na hirurugiji i rekli im da dete ima autizam, na moje iznenađenje doktor, doktorka i medicinska sestra su nam ponudili drugu sobu. Nisu pitali da li nam treba nešto posebno i svi su se obraćali mom detetu s punom svešću da je on malo drugačiji .

Ušili su mu glavu sa četiri konca, bez da je išta oseti. Doktorka koja ga je ušivala pretvorila se u alpinistu kako bi dobila bolji ugao za ušivanje, a pritom ga nije uznemirila. Završili smo za 25 minuta. Sa osmehom na licu mogu reći da cemo ih opet posetiti ako budemo imali neki problem. Otišli smo srećni jer nismo mogli da verujemo šta se dogodilo.

To su ljudi koji rade u lošim uslovima, u velikoj gužvi i prenatrpani su poslom i pacijentima … ali juče sam se osećala kao da sam u jednoj od zemalja u kojoj je uvedena inkluzija i gde se adekvatno tretiraju pacijenti s invaliditetom.

Sistem je takav kakav je, ali juče su ti zdravstveni radnici prema nama bili predivni … jer, uprkos svemu, znaju da su odgovorni za naše zdravlje i svesni su da su naši životi u njihovim rukama.

Beskrajno sam zahvalna sestri Jovani Marković, doktorki Mariji Pavlović i doktoru Nikoli Jović, učinili su naš život lepšim i lakšim.