Poslovi koje niko u Srbiji ne radi, a zarada je ogromna: Za većinu radnih mesta niste ni čuli

Zarad egzistencije mnogi ljudi obavljaju i čudne poslove. U našoj državi postoji čitav niz neuobičajenih poslova za koje mnogi nikada nisu ni čuli. Bez obzira na to što su čudni, ovi poslovi su odlično plaćeni.

Uzgoj magaraca i prodaja magarećeg mleka

Svima je poznato da je magareće mleko jako korisno, ali i skupo. Tako su se neki odlučili za uzgajanje magaraca i prodaju ovog mleka. Litar mleka košta od 20 do 50 evra.

„Procenjeno je da ima 50 odsto više proteina nego kravlje. Pokazao se odličnim u lečenju kašlja, za kompletan oporavak organizma nakon teških operacija. Prethodnih meseci potražnja za magarećim mlekom je nikad veća, ne pitaju za cenu“, izjavio je Slobodan Simić iz Prirodnog rezervata Zasavica gde ima farmu magaraca.

Proizvodnja kivana

Kivno je voće poznatije kao afrička dinja. Porodica Jevremović uzgaja kivano i odlično živi od toga.

„Neobičnog je izgleda i još neobičnijeg ukusa, kada jedete deluje vam kao da je pomešana banana, dinja, krastavac i limeta, ali je jako ukusno i pre svega zdravo. Prodaja ide odlično, kupci stalno traže kivano“ priča Milan Jevremović.

Uzgajanje glista

Da li ste znali da uzgajanje glista donosi odličnu zaradu? Raćo Marković iz Kosjerića uzgaja gliste.

„Predložio sam prijatelju da od toga možemo napraviti čudo, dok su nas komšije gledale radoznalo i pitali zašto se ne bavimo nekim normalnim poslom. Nabavili smo veću količinu kalifornijskih glisti iz Brčkog i počeli proizvodnju humusa za domaćinstva, što se nakon nekog vremena pokazalo kao odličan potez“, izjavio je Marković.

Pored ovih poslova izdvajaju se i : uzgajanje bivola i proizvodnja mušmula.

Izvor: mondo.rs