Posle ovoga nikada više nećete staviti hranu u aluminijumsku foliju

Da li ste i vi deo ljudi koji sve ostatke hrane umotavaju u aluminijumsku foliju, pa čak i pripremaju hranu u njoj?

Ne radite to više jer su lekari objavili upozorenje.

Naime, aluminijum iz ove praktične folije lako ulazi u vaše namirnice, i koliko je veća temperatura, više aluminijuma završava u hrani koju jedemo.

„To može dovesti do opasnih bolesti“, upozorava dr. Zubaidi, jedan od autora studije.

Doktori upozoravaju da su oni izuzetno štetni po zdravlje. Opasno je pripremati hranu u aluminijumskoj foliji, zagrejati je i ostaviti da se ohladi.

„Takva folija nije pogodna za kuvanje, ali ni za skladištenje, posebno za neke namirnice kao što su paradajz ili začini“, objašnjava doktor i upozorava da sa akumulacijom aluminijuma u telu mogu da se pojave razne bolesti, na primer, Alchajmerova bolest.

Previše aluminijuma dovodi do visokog nivoa kalcijuma u ​​krvi, što je najčešći pokazatelj da telo ima previše aluminijuma. U prethodnim studijama, takođe je objavljeno da su Alchajmerovi pacijenti pronašli prirodni aluminijum u moždanom tkivu. Ovo je utvrđeno kada su proučavali mozak autopsijom.

Dr. Zubaidi kaže da aluminijumska folija nije opasna po zdravlje ako se u nju stavi hladna hrana, ali napominje da bi trebalo izbegavati i aluminijumski pribor i posuđe.

Za kuvanje je bolje koristiti masni papir za pečenje.