Posle filma na ekrane stiže i serija „Toma“: Reditelj otkriva kada počinje emitovanje

Film „Toma“ pravo je oduševljenje za publiku. Reditelj i scenarista filma Zoran Lisinac ističe da je očekivao ovakav uspeh filma, koji je pogledalo više od 500.000 ljudi. On kaže da su dugo razmišljali da li da izbace iz filma najtužniju scenu kako ne bi privukla pažnju veću od glavnog junaka.

„Kada smo počeli da promovišemo film, skovao sam frazu da je ovo „impresionistički portret Tome Zdravkovića“. Kao pisac i reditelj ovog filma mogu da kažem da je to jedna fotografija života. Nazire se ideja koju smo mi imali i tiče se Tome. Samim tim, morali smo da napravimo film koji funkcioniše po dramskim zapletima. U isto vreme ispoštovali smo odgovornost u životu čoveka koji je imao porodicu i ljude koji su ga poznavali. Pažljivo smo pričali sa Tominin bratom, rodbinom, ali u nekim delovima morali smo da budemo filmadžije. Toma je voleo filmove i mislim da bi mu se ovaj projekat dopao, smejao bi se i sam celom filmu“, kaže Lisina, i dodaje:

„Razmišljali smo da izbacimo tu scenu jer je pretila da skloni svu pažnju sa glavnog junaka. Međutim, na našu radost scena je ostala i to je svakako jedna od dražih. Čitava scena „Za Ljiljanu“ je moja fikcija. Imali smo, s jedne strane, doktora, sa druge njegovu ženu. Sve je nastalo sasvim spontano. Doktorova žena trebalo je da se zove Vera, međutim mi smo je nazvali Ljiljana“, otkriva reditelj i scenarista popularnog filma.

Lisina otkriva i kako će izgledati Tomin život kada se pretoči u seriju. On objašnjava da će se serija razlikovati od filma.

„Serija ima osam epizoda, obuhvata sve Tomine žene. Temeljnije prati njegov život, u tome će biti četiristo minuta materijala. Emitovanje će početi sredinom jeseni“, otkrio je režiser i scenarista filma Lisinac.

Izvor: hellomagazin.rs