Pošla je sa nama na medeni mesec i želela da živi sa nama – recite mi da li je moja svekrva normalna

Bezbroj je primera kada se roditelji žele mešati u život svoje dece. Naređuju im, „huškaju“ ih protiv svog partnera, žele da budu glavni u vaspitanju unuka.

To su nezdrave situacije koje su nažalost razlog mnogih razvoda. Ispod ćete pročitati jedan primer toga:

„Moja svekrva je došla s nama na medeni mesec, pod izgovorom da tih nekoliko dana ne može sama da sedi kod kuće. Ulazila je u našu sobu po nekoliko puta svake noći.

Tada nas je obavestila da neće moći da živi sama i da želi da dođe da živi sa nama. Naravno, ovo nije bio dogovor kada smo se suprug i ja zabavljali pre nego što smo se venčali.

Tih deset dana „medenog meseca“ izlazila sam sama. Šetala sam gradom u kome smo bili i uživala u lepoti. Trudila sam se koliko sam mogla da ignorišem nju i svog supruga, koji se bio potresao zbog majke. Osećala sam se kao da sam mu sestra ili rođaka, a ne supruga.

U međuvremenu sam se dogovorila sa roditeljima da me sačekaju na aerodromu kada se vratim. Kada smo sleteli, vratila sam prsten mužu, uz reči da ode da živi s mamom i da šeta s njom, da mu žena nije potrebna, jer ima majku.

Bio je iznenađen, nije video problem, a ni danas ga ne vidi i ne razume zašto sam to uradila. Jednostavno kao da je omađijan. Ali, to je njegov problem.

Veoma sam srećna što se to dogodilo na početku, zamislite da imam decu, pa da smo morali da se razvedemo.

Zato vas molim, apelujem na sve vas, pre nego što uđete u ozbiljnu vezu i brak, neka vas ne vode samo emocije, već sagledajte i stvarni odnos vašeg partnera i njegovih roditelja i venčajte se samo ako je vaša veza zasnovana na čvrstim temeljima i ako ste oboje dovoljno zreli da osnujete svoju porodicu “.