Poruka svim očevima: Kako treba da se ponašaš prema majci svoje ćerke

Jedna žena se obratila svim muškarcima koji imaju ćerke i rekla im da imaju najveći uticaj na zamisao svojih princeza o tome kako ljubav treba da izgleda.

U objavi na Fejsbuku, Nikol Merit je rekla očevima devojčica da se prema suprugama ophode onako kako žele da se prema njihovoj ćerki ponašaju u budućnosti.

„Voli svoju ženu onako kako želiš da tvoja ćerka bude voljena“, rekla je.

Svim muškarcima koji imaju ćerke:

Sigurno te izluđuje sama pomisao da tvoja devojčica ima „dečka“. Mene izluđuje, iako sam majka.

Ta mala princeza sa anđeoskim licem od 3 kg koju si doneo kući pre 7 godina, verovatno će imati simpatiju u narednih nekoliko godina i imaće dečka nekoliko godina kasnije. To je strašno.

Dobra vest je, međutim, da imaš mogućnost da joj pokažeš šta sve zaslužuje od muškarca.

Veze i brakovi su teški, a istina je da će to tvoja ćerka sama naučiti jednog dana. Oni su pravi izazov za ljude, uključujući najljubaznije i dobronamerne ljude.

Najbolje (i verovatno najteže) što možeš da učiniš za svoju ćerku je da budeš primer kako treba postupati sa ženom.

Moraš voleti svoju ženu onako kako želiš da ti ćerka bude voljena!

Na malu princezu se lako utiče, a nažalost, predstavu o tome šta je ljubav i kako to izgleda pokupiće iz filmova, TV serija, časopisa, društvenih mreža i svojih prijatelja. Bar će ona tako da misli.

Ali verovatno da ono što „sakuplja“ van kuće je daleko od „prave“ i „ispravne“ ljubavi. Ti i samo ti možeš da se boriš protiv ovoga – ako se dobro ponašaš prema njenoj majci i voliš je.

Sve počinje kod kuće – od tebe i tvoje supruge. Poštuj svoju ženu i danas i svakog drugog dana.Drži je za ruku kad god imaš priliku i često je ljubi. Nasmeši joj se. Gledaj je u oci. Slušaj pažljivo kad ti se obrati. Otvori joj vrata. Povećaj joj samopouzdanje. Pohvali je za sve ono što radi.

Ohrabri je kad joj je to potrebno. Budi uz nju kada joj treba podrška. Kreni u avanturu sa njom. Reci joj da je lepa, kako iznutra tako i spolja, i govori joj to često.

Vaša ćerka ne samo da voli majku, već je i očarana njome. Odnos majke i ćerke je toliko isprepleten da majke i kćeri žive paralelan život. Ako ovo razumeš, shvatićeš da:

Tvoj odnos sa ženom je mnogo više od vas dvoje.

Najveći poklon koji otac može dati svojoj ćerki, pored svog vremena i pažnje, jeste ljubav prema njenoj majci.