Poređala je masne i zagorele rešetke iz šporeta u kadu, prelila ih vrelom vodom – sitnica je potrebna da se očiste kao od šale

Nema ništa gore od čišćenja zagorele masnoće u kuhinji. Besomučno trljanje sunđerom vam je došlo glave, ali dobre vesti su da postoje trikovi koji to maksimalno olakšavaju i ubrzavaju.

Domišljata Britanka Mišel Tamplin je na Fejsbuk grupi posvećenoj čišćenjue, Hinch Army Cleaning Tips, otkrila genijalan trik za uklanjanje zagorele masnoće sa rešetki u rerni i ljudi su joj neizmerno zahvalni.

Naime, potrebno je napuniti kadu (da, kadu u kupatilu) vrućom vodom i u nju ubaciti maramice za mašinu za sušenje veša (što više, to bolje) koje možete kupiti u svim bolje snabdevenim marketima za nešto malo više od 200 dinara i među njih staviti prljave rešetke iz rerne.

To treba da odstoji neko vreme, a nakon toga samo sunđerom uklonite omekšale ostatke prljavštine sa rešetaka. Sigurno vam zvuči bizarno, ali žena se kune da su njene rešetke nakon ovoga tretmana bile kao nove.

Da bi to dokazala, priložila je fotografije pre i posle. Korisnici su oduševljeni ovim trikom i jedva čekaju da ga isprobaju.

Izvor: zena.blic.rs