Pored Filipa u restoranu je seo deka (80) i zatražio čašu mleka – ono što se posle desilo će vas naterati da se duboko zamislite

Filip Luneski iz Kičeva u Severnoj Makedoniji, koji živi i radi u Beogradu kao predsednik Makedonske biznis asocijacije u Srbiji, objavio je na svom Fejsbuk profilu potresnu priču o starom čoveku koji samuje i bukvalno gladuje, kojom je želeo da upozori da, tu pored nas, postoji mnogo starih ljudi, na koje ne treba da zaboravimo.

Filipov post prenosimo u celosti:

„Razmišljao sam da li da objavim post, jer znam da se može protumačiti pogrešno, ali moja namera je bezuslovno dobronamerna, pa neka razume ko kako ga pamet navodi…

Sedim malo pre u komšijskom restoranu, kada pored mene seda dekica od preko 80 godina. Iskreno, jedva je seo, koliko je bio iznemošten – konobar prilazi, a deka pita: „Je l služite mleko?“

Razmisljao sam da li da objavim post, jer znam da moze se protumaciti pogresno, ali moja namera je bezuslovno…

Gepostet von Filip Luneski am Dienstag, 1. Oktober 2019

Konobar sav zbunjen potvrdi, a deka na to tiho i usporeno pita: „A je l mogu da dobijem nešto uz mleko, neki keksić možda, nisam jeo, pa da se malo zasitim“.

Ja sam se zaledio, konobar isto… konobar, super momak, kaže mu da će mu „srediti“ neki keks, pa se deka očigledno obradovao. Ode konobar, deka se okrene ka meni i gleda moju kucu (Mrvu), nasmeje se pa kaže: „Lepa kuca, lepa“.

Ja ga pitam da li je gladan, a on kaže: „Pa daaa, ali sad ću da pojedem malo mleka i keksa“.

Zamolio sam ga da mi dozvoli da ga počastim obrokom, jedva je postiđeno odobrio.

Gospodin deda je lepo i kulturno jeo, s vremena na vreme bacivši mi po neki osmeh u znaku zahvalnosti. Osetio sam tugu i sreću istovremeno – ko ume, razumeće.

Hranim životinje svakodnevno, ali važno je da ne zaboravimo i na ljude. Svako ima pravo da bude sit! Pomognimo da ovo bude realnost kada imamo priliku. Hvala“, napisao je na kraju svog posta Filip Luneski.

Izvor: kurir.rs